Celozrnné špagety s avokádom a sušenou paradajkou
Autor receptu: dorenika
Tento recept som našla na internete pretože som chcela nejak spotrebovať sušené rajčiny,keďže ale pôvodný recept sami zdal akýsi suchý pridala som tam aj maslovú omáčku.Odkaz na pôvodný recept:http://keycookbook.blogspot.co.uk/2010/06/pasta-with-sundried-tomatoes-and.html
4-5 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Je jedno aké cestoviny použijete ale je lepšie ak tie celozrnné už len preto že sú drsnejšie a maslová omáčka sa na nich udrží a pekne cestoviny ochutí.Ja viem že hlavne na sr je zvykom jesť cestoviny utopené v rôznych omáčkach a tieto sa môžu zdať suché ale práveže sú super a chutia po tej omáčke v ktorej sa dovaria.
- Cibuľu (ja som použila 1/3 tej na obrázku) nakrájame na drobnučko a cesnak na plátky,bazalku len trochu posekáme a zalejeme si do hrnčeka 1/2 zeleninového bujonu 1dcl vriacej vody.Zrelé avokádo nakrájame na kocky a sušené rajčiny na kúsočky.
Špagety si dáme uvariť do veľmi slanej vody tak aby boli trošku nedovarené keď ich budeme zlievať.
- Na olej dáme osmažiť cibulku a keď zmäkne pridáme vývar povaríme a keď sa začnú robiť lepkavé bubliny pridáme kúsok masla a rozpustíme.Neskôr pridáme cesnak,suš.rajčiny a bazalku a len krátko posmažíme.Okoreníme.
- Do omáčky pridáme nedovarené špagety a miešame tak aby sa všetky špagety obalili omáčkou a trochu varíme ak sa vám to zdá suché pridajte prevarenú vodu a takto varte dokým niesu špagety hotové.Potom jemne pridajte avokádo a premiešajte.
Dobrú chuť!