Cape Breton Scone

kecemis - fotkakecemis, 27. marca 2014
Cape Breton Scone
Foto: kecemis

Tento kolacik, patri k tradicnym receptom na Velkonocne sviatky. je to velmi oblubene hlavne vo vychodnej casti Kanady. Cape Breton je ostrov v Atlantickom Zobraziť celý popisTento kolacik, patri k tradicnym receptom na Velkonocne sviatky. je to velmi oblubene hlavne vo vychodnej casti Kanady. Cape Breton je ostrov v Atlantickom oceane pri pobrezi Noveho Skotska. Tam bol tento kolac po prvy krat upeceny a preto to meno. Tento recept je zakladny recept, moze sa pouzit tak ako je, alebo si ho upravit roznymi obmenami, ako ovocie, ci cerstve, alebo susene. Su velmi oblubene napriklad na ranajky, natrete maslom a lekvarom.

9
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

350/1,5 ml/pohára
350/1,5 ml/pohára
3 čl
0,5 čl
120/0,5 ml/pohára
180/0,75 ml/pohára
1 ks
180/0,75 ml/pohára




Postup

  1. 1

    Obe muky, sol a prasok do peciva som preosial a zatial neham bokom.

    Cape Breton Scone - obrázok 1
  2. 2

    Rozmiesal som cukor s maslom a potom som pridal vajce a premiesal.

  3. 3

    Pridal som mlieko, pripravenu preosiatu muku a premiesal na makke cesto.

  4. 4

    Cesto som dal na pomucenu dosku a rozvalkal priblizne na hrubku 1.5-2 cm.

  5. 5

    Povykrajoval som poharom koliecka a dal ich na plech vystlany papierom na pecenie.

  6. 6

    Piekol som na 180 stupnov vyhriatej rure priblizne 12-15 min., alebo do zlato hneda.

  7. 7

    Mne vyslo 9 kusov.

Diskusia k receptu

babidka
Ake pekne scones ! Taketo s hrubozrnou mukou som este nejedla , urcite ich vyskusam .
pusta
milý mirko - @kecemis , jednoduché, výborné, veľmi variabilné :-)))))
šikovný receptík si dal :-)
vdaka a *****
buggy
Hm nerozumiem celkom tym mnozstvam vie mi niekto poradit ?
350/1.5ml pohar?? ????
kecemis
Dakujem Vam velmi pekne. @buggy chcel som dat alternativu bud ml alebo pohar/hrncek. Niekto rad tak a druhy onak. Napr. 350 ml alebo 1.5 pohara.
fialka1
Nepoznám recept,takže pre mňa niečo nové :-) a asi ho aj vyskusam nakoľko som,, keksikova,, ;-)
livinka
O scones som už počula, ale ešte som ich nejedla, tak ukladám do KK a veľmi rada ich niekedy vyskúšam :)
marikafil
vyzerá to dobre, aj by som vyskúšala, len ešte poprosím o upresnenie - 120 ml alebo 0,5 pohára maslo - nevieš, koľko je to gramov? aby som nemusela najprv roztápať maslo a potom odmeriavať ml alebo poháre. diky moc!
evanaaa
Koláčiky sa nezdajú moc zložité, iste ale chutné, len ja stále nerozumiem tým mieram, koľko je vlastne pohár - 250 ml, alebo 300 ml......?
dara2112
Zaujimave len sa mi zda ze s takeho mnozstva nemozes mat iba 9 kusov iste si. Sa pomylil alebo som zle pochopila?
marianne
ja som ich rada jedavala na slano,ale aj tieto s dzemom mozu byt vyborne....ukladam ich:-)
kecemis
@marianne dakuejm. Je to zkladny recept, ktory sa stale upravuje, hlavne podla geografickej oblasti. @dara2112 mne vyslo skutocne 9 kusov. Vychadzam s priblizne 2 cm hrubeho cesta a samozrejme zalezi aj na velkosti aku chces mat. Moj pohar, co som pouzil na vykrajovanie mal asi 7cm priemer. @evanaaa rado sa stalo.
eviana
@kecemis , upečené, zdegustované... použila som špaldovú celozrnnú a pristrúhala som do nich trošku citrónovej kôry... famózne sú, patrí Ti za ne veľké ďakujem :)


kecemis
Tvoj komentar je ako poznamka na vysvedceni MAGNA CUM LAUDE .
Vysli to krasne, uplne super aj fotka. Dakujem.
andiss
Si sikovny, teeeeda, klobuk dole. Urcite su chutne :-))
kecemis
Dakujem @adakovalinka. Je to prijemny pocit ak sa niekto pristavi aj pri starsich receptoch. Cracker Barrel tu zatial nemame, ale uz som pocul o nom.