Cape Breton Scone
Autor receptu: kecemis
Tento kolacik, patri k tradicnym receptom na Velkonocne sviatky. je to velmi oblubene hlavne vo vychodnej casti Kanady. Cape Breton je ostrov v Atlantickom oceane pri pobrezi Noveho Skotska. Tam bol tento kolac po prvy krat upeceny a preto to meno. Tento recept je zakladny recept, moze sa pouzit tak ako je, alebo si ho upravit roznymi obmenami, ako ovocie, ci cerstve, alebo susene. Su velmi oblubene napriklad na ranajky, natrete maslom a lekvarom.
9 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Obe muky, sol a prasok do peciva som preosial a zatial neham bokom.
- Rozmiesal som cukor s maslom a potom som pridal vajce a premiesal.
- Pridal som mlieko, pripravenu preosiatu muku a premiesal na makke cesto.
- Cesto som dal na pomucenu dosku a rozvalkal priblizne na hrubku 1.5-2 cm.
- Povykrajoval som poharom koliecka a dal ich na plech vystlany papierom na pecenie.
- Piekol som na 180 stupnov vyhriatej rure priblizne 12-15 min., alebo do zlato hneda.
- Mne vyslo 9 kusov.