Cannelloni so špenátovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, nakrájame na väčšie obdĺžniky ako na lazane a krátko obvaríme.
Plnka: Na oleji orestujeme cibuľku a cesnak a zľahka zamiešame špenát. Ochutíme soľou a korením, vmiešame čerstvý tvaroh a necháme chvíľu odstáť.
Obvarené lazane plníme plnkou a zrolujeme. Naskladáme vedľa seba, po povrchu natrieme paradajkový pretlak a mozzarellu natrháme navrch. Zapekáme, kým sa mozzarella nezapečie. Brokolicu orestujeme na oleji s cibuľkou a cesnakom, pridáme čierne olivy.
|