Cannelloni (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Tento recept som videla v časopise tak som ho vyskúšala. Je veľmi chutná :)))

4
porcie
120 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vajíčka, soli a vody vypracujeme cesto, necháme 30 minút odležať. Zatiaľ si pripravíme plnku.
  2. Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na oleji potom pridáme ostrúhaný cesnak trošku ešte smažíme.
  3. Pridáme mleté hovädzie mäso a miešame pokiaľ mäso nezbledne.
  4. Pridáme paradajkové pyré a zamiešame.
  5. Potom pridáme červené víno a koreniny zamiešame, plnku máme hotovú.
  6. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na mieru 20x10 cm.
  7. Uvaríme v mierne osolenej vode a opláchneme studenou vodou.
  8. Na cestovinu dáme plnku a zrolujeme.
  9. Cibuľu osmažíme na oleji pridáme ostrúhaný cesnak trošku ešte smažíme. Pridáme šunku nakrájanú na kocky alebo môžeme aj slaninu, trošku osmažíme pridáme šúpané nakrájané paradajky a dusíme 10 minút. Pridáme červené víno a okoreníme.
  10. Cannelloni poukladáme na plech vymastený olejom.
  11. Na vrch dáme šunkovú zmes.
  12. Posypeme strúhaným eidamom.
  13. Upečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C za 10 minút.
  14. Podávame :))) Prajem dobrú chuť :)))