Cannelloni (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Tento recept som videla v časopise tak som ho vyskúšala. Je veľmi chutná :)))
4 porcie |
120 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Z múky, vajíčka, soli a vody vypracujeme cesto, necháme 30 minút odležať. Zatiaľ si pripravíme plnku.
- Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na oleji potom pridáme ostrúhaný cesnak trošku ešte smažíme.
- Pridáme mleté hovädzie mäso a miešame pokiaľ mäso nezbledne.
- Pridáme paradajkové pyré a zamiešame.
- Potom pridáme červené víno a koreniny zamiešame, plnku máme hotovú.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na mieru 20x10 cm.
- Uvaríme v mierne osolenej vode a opláchneme studenou vodou.
- Na cestovinu dáme plnku a zrolujeme.
- Cibuľu osmažíme na oleji pridáme ostrúhaný cesnak trošku ešte smažíme. Pridáme šunku nakrájanú na kocky alebo môžeme aj slaninu, trošku osmažíme pridáme šúpané nakrájané paradajky a dusíme 10 minút. Pridáme červené víno a okoreníme.
- Cannelloni poukladáme na plech vymastený olejom.
- Na vrch dáme šunkovú zmes.
- Posypeme strúhaným eidamom.
- Upečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C za 10 minút.
- Podávame :))) Prajem dobrú chuť :)))