Čángo guláš

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú cibuľu a mierne ju speníme. Potom prisypeme papriku, rascu, soľ, prelisovaný cesnak, mäso a všetko trochu osmažíme. Za občasného podlievania vodou mäso pod pokrievkou 1,5 hodiny dusíme.
  2. Potom k mäsu pridáme kapustu a zalejeme vodou tak, aby bolo všetko prikryté a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme ryžu a všetko domäkka dusíme.
  3. Pred podávaním prilejeme kyslú smotanu, necháme prejsť varom a podávame v hlbších miskách. Podávame s knedľou alebo chlebom.