Camprat

Autor receptu: bambulka51

Je to moravský recept,zemiakový,ľahúčko ho každý dokáže urobiť.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Oškriabané zemiaky nastrúhame a časť vody zlejeme,vriace mlieko zamiešame do masy,pridáme strúhanú cibuľu,rozotretý cesnak,vajíčka,múku,osolíme a premiešame.
  2. Na pekáči rozpálime olej,vzniklé cesto naň vylejeme a ihneď zapečeme v rozohriatej rúre,až sa po krajoch utvorí rúžová kôrčička.Prevrátime špachtlou a dáme znovu zapiecť.
  3. Takto pokračujeme tak dlho ,až je camprat pomiašaný pripečenými kôrčičkami (korábikmi) a leskne sa uvolneným tukom. Zapíjame kyslým mliekom.Dobrú chuť.