Čakankový šalát s kuracím mäsom

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010
Čakankový šalát s kuracím mäsom
Foto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
20 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
125 g
500 g
175 g
100 g
25 ml
60 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Čakanku opláchneme, osušíme a listy nakrájame na tenké prúžky, pridáme rukolu a ochutíme soľou, korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

  2. 2

    Na panvici orestujeme kuracie prsia, ochutené soľou a korením. Pomaranč okrájame nožom a vykrojíme jednotlivé mesiačiky. Hráškové struky nakrájame na tenké prúžky.

  3. 3

    Na tanier uložíme ochutenú čakanku a rukolu. Zmiešame dieliky pomaranča, kuracie mäso, hráškové struky a uložíme na listy. Šalát pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.

  4. 4

    Náš tip: Čakanka má horkasté listy a rukola je vo veľkom množstve ťažko stráviteľná, preto sa vždy kombinujú aj s inými listovými šalátmi a zjemňujú citrónovou alebo limetovou šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia