Čachtické rezne (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Recept som našla v mojom starom zošítku, ktorý opatrujem pre ďalšie generácie:-)
Čachtické rezne sa majú pripravovať z bravčového stehna, ale tentokrát som vyskúšala kuracie prsia.
4 porcie |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme všetko potrebné, aby sme nemuseli odbiehať ako ja, keď som zabudla na šampióny :-)
- Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany obalíme v hladkej múke.
- Opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán a poukladáme na pekáč.
- Pripravíme zmes: na rozpálenej panvici rozohrejeme trochu masla, pridáme šunkovú salámu a šampióny (vopred nakrájané na rezance).
- Po chvíľke pridáme jablká nakrájané na plátky, červené víno, kečup a soľ. Dochutíme sušenou zeleninou a ešte podusíme.
- Pripravenú zmes navrstvíme na rezne, podlejeme vývarom, prikryjeme a zapekáme 20-25 min. Ja som použila kuracie mäso, takže to bolo rýchlejšie:-)
- Podávame s opekanými zemiakmi, alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.