Čachtické rezne (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Recept som našla v mojom starom zošítku, ktorý opatrujem pre ďalšie generácie:-) Čachtické rezne sa majú pripravovať z bravčového stehna, ale tentokrát som vyskúšala kuracie prsia.

4
porcie
20-25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme všetko potrebné, aby sme nemuseli odbiehať ako ja, keď som zabudla na šampióny :-)
  2. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany obalíme v hladkej múke.
  3. Opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán a poukladáme na pekáč.
  4. Pripravíme zmes: na rozpálenej panvici rozohrejeme trochu masla, pridáme šunkovú salámu a šampióny (vopred nakrájané na rezance).
  5. Po chvíľke pridáme jablká nakrájané na plátky, červené víno, kečup a soľ. Dochutíme sušenou zeleninou a ešte podusíme.
  6. Pripravenú zmes navrstvíme na rezne, podlejeme vývarom, prikryjeme a zapekáme 20-25 min. Ja som použila kuracie mäso, takže to bolo rýchlejšie:-)
  7. Podávame s opekanými zemiakmi, alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.