Bylinkovo-citrónové morčacie stehno (fotorecept)

Autor receptu: frezia

Velmi rada nakupujem u Turka, maju tam vzdy velky vyber cerstveho mäsa (okrem bravcoveho), ovocia a zeleniny. Dnes mi padlo do oka krasne horne morcacie stehno. Cerstvych byliniek mam doma dost, citrony som kupila, tak som pripravila toto vonave, jednoduche jedlo.

6
porcií
10 minút
príprava
95 minút
na 200 °C

Postup

  1. Morcacie stehno vykostime, oplachneme a osusime. Potom ho dobre osolime a okorenime cerstvo namletym korenim. Cerstve bylinky, ja som pouzila rozmarin, tymian, bazalku a mätu posekame nadrobno. Cesnak a cibulu ocistime. Citron dobre umyjeme, lebo ho pouzijeme aj so supou.
  2. Mäso prespikujeme cesnakom, par strucikov pridame aj nakrajanych. Pridame posekane bylinky a pokvapkame citronovou stavou.
  3. Zvinieme a previazeme kuchynskou nitou. Tuto pracu robieva moj muz, ale kedze nebol doma, musela som sa s tym sama trapit.
  4. V pekaci na horucom oleji opecieme mäso zo vsetkych stran. Pridame pokrajanu cibulu, pokrajany citron, zbytok cesnaku a bylinky. Podlejeme horucou vodou. Hodilo by sa aj biele vino, ale kedze som pouzila citron, podliala som len vodou. Vyvar sa spravi sam.
  5. Prikryte som to piekla asi hodinu, potom odokryte 15 minut. Zase som to prikryla a nechala vo vypnutej, ale este teplej rure odpocivat. Podavala som to nakrajane na platky s tarhonou, s pimientos a baklazanovymi zavitkami. Odporucam tento sposob upravy, lebo mäso zostane stavnate a jemne.