Foto: marijanna
. . dnes som bola opäť v múke. .
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo surovín na cesto urobíme hladke cesto. . .vsetko spolu zmiesame
-
2
z cesta si urobime lopticky, kazdu naolejujeme a poukladame na tacku
-
3
nechame cesto postat a urobime si masovu plnku. cibulu nakrajame na drobno a opečieme na oleji aj s cesnakom
-
4
ked je opecene pridame maso,vegetu a poper. . .
-
5
opeceneee
-
6
ideme robit cesto potrebujeme vacsi stol aby sme mohli chodit okolo, lebo budeme valat cesto
-
7
potrebujeme muku, musime cim viac podsypovat, aby sa nam urobilo cim vacsie a tensie cesto
-
8
ta palica je prava bosanska Oklagija, nie rucka od metly :) to je presne na to cesto... Niektore vyvalaju koru - cesto na celu palicu, ja nie som taku profik, aj to som len odkukala od svagrovej ako sa robi domace tahane cesto. . .
-
9
stol fajne pomucime a pomucime aj cesto. najprv valkame ako s klasickou rozvalkou. . navijame cesto na palicu
-
10
stale mucime a to fajne . . potom jak to rozvalame tak si to fajne pomucime a navyjame - rolujeme to na palicu. . .
-
11
pomucime stale ked cesto roztiahneme a opat ho navijeme na palicu a za kazdym tu palicu s cestom akoby hodime pred seba. . ako ten kruh okolo pasu co vrtime,ked ho chceme hodit..aby sa nam vratil. . alebo ako ked davame obrus na stol, pred seba hodime a potiahneme k sebe ono sa to bude tak roztahovat samo. . .neviem ci som to ok opisala
-
12
opakujeme kym nie je tenke velke cesto,aj ked sa potrha nevadi. .
-
13
ked uz je dost velke pokvapkame s olejom a navrstvime plnku a zrolujeme ako strudel
-
14
prvy slimak,tak urobime zo 4 lopticiek, lebo zo 4 som urobila z druhou plnkou, kuk moj druhy recept:)
-
15
pridame plnku a potom zrolujeme kazde cesto,na jeden burek som urobila 4 cesta. na konci potrieme olejom a upecieme. upeceny potrieme kyslou smotanou a na 15 min zakryjeme s alobalom, aby sa uparil - zmakol a podavame s jogurtom, kys.smotanou..
prekvapilo ma, že mäso do bureku predtým opekáš...to som ešte v Bosne nevidela, v Slovinsko to robia tak?
v Bosne dávajú surové ml.mäso ochutené/bez cibule, tá ide do pljeskavice/ ...mäso sa dá na cesto, pokvapká rozpusteným maslom+smotanou, aby nebolo suché...dávam ti 5* za ťahané cesto..:) tiež robím rovnako /ale len ked sa mi véééľmi chce, lebo ušpiním celú kuchyňu a najmä nemám veľký stôl/..:)