Burek - mäsový

Autor receptu: marijanna

. . dnes som bola opäť v múke. .

6
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo surovín na cesto urobíme hladke cesto. . .vsetko spolu zmiesame
  2. z cesta si urobime lopticky, kazdu naolejujeme a poukladame na tacku
  3. nechame cesto postat a urobime si masovu plnku. cibulu nakrajame na drobno a opečieme na oleji aj s cesnakom
  4. ked je opecene pridame maso,vegetu a poper. . .
  5. opeceneee
  6. ideme robit cesto potrebujeme vacsi stol aby sme mohli chodit okolo, lebo budeme valat cesto
  7. potrebujeme muku, musime cim viac podsypovat, aby sa nam urobilo cim vacsie a tensie cesto
  8. ta palica je prava bosanska Oklagija, nie rucka od metly :) to je presne na to cesto... Niektore vyvalaju koru - cesto na celu palicu, ja nie som taku profik, aj to som len odkukala od svagrovej ako sa robi domace tahane cesto. . .
  9. stol fajne pomucime a pomucime aj cesto. najprv valkame ako s klasickou rozvalkou. . navijame cesto na palicu
  10. stale mucime a to fajne . . potom jak to rozvalame tak si to fajne pomucime a navyjame - rolujeme to na palicu. . .
  11. pomucime stale ked cesto roztiahneme a opat ho navijeme na palicu a za kazdym tu palicu s cestom akoby hodime pred seba. . ako ten kruh okolo pasu co vrtime,ked ho chceme hodit..aby sa nam vratil. . alebo ako ked davame obrus na stol, pred seba hodime a potiahneme k sebe ono sa to bude tak roztahovat samo. . .neviem ci som to ok opisala
  12. opakujeme kym nie je tenke velke cesto,aj ked sa potrha nevadi. .
  13. ked uz je dost velke pokvapkame s olejom a navrstvime plnku a zrolujeme ako strudel
  14. prvy slimak,tak urobime zo 4 lopticiek, lebo zo 4 som urobila z druhou plnkou, kuk moj druhy recept:)
  15. pridame plnku a potom zrolujeme kazde cesto,na jeden burek som urobila 4 cesta. na konci potrieme olejom a upecieme. upeceny potrieme kyslou smotanou a na 15 min zakryjeme s alobalom, aby sa uparil - zmakol a podavame s jogurtom, kys.smotanou..