Bulgurovo-šošovicový šalát

Autor receptu: nazarboncuk

Ideálne jedlo do práce.

2
porcie

Postup

  1. Na začiatok rozohrejeme olivový olej, pridáme prebratý bulgur a chvíľu opekáme. Osolíme a zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Prikryjeme a dusíme na slabom plameni ako ryžu.

    Medzitým si nasekáme jarnú cibuľku, mrkvu nastrúhame na hrubo, stopkový zeler ošúpeme od "fúzov" a tiež nakrájame.
  2. Na troške olivového oleja opečieme cibuľu, mrkvu a zeler. Osolíme, ochutíme chilli vločkami, sumakom, oreganom, kmínom, prípadne aj mletým čiernym korením. Odstavíme.

    Skontrolujeme bulgur, do 15 minút by mal byť hotový. Opatrne ho premiešame vidličkou a primiešame ho k opečenej zelenine.
  3. Pridáme uvarenú šošovicu (môže byť aj z konzervy), na kúsky nakrájané sušené paradajky a veľa petržlenovej a mätovej vňate - z každej poriadnu hrsť.

    Na záver dochutíme šťavou z citróna. Dobre premiešame a podávame napr. s ayranom (jogurtový nápoj)