Bulgur s červenou šošovicou

Autor receptu: zdenzlo

Bulgur mi odporučila moja kolegyňa, a je to super vec:) Tento recept si môžete urobiť ako polievku alebo prílohu k inému jedlu.

2-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si na oleji opražíme nakrájaný cesnak. Pridáme šošovicu, zalejeme vodou (tak aby bola šošovica ponorená), osolíme a prihodíme umyté paradajky, aby sa sparili. Keď sa už šupka z paradajok odliepa vyberieme si ich a ošúpeme, nakrájame a hodíme späť k šošovici.
  2. Keď je šošovica skoro uvarená, netrvá to dlho cca 5 min. pridáme bulgur a ak chceme polievku pridáme dvojnásobné množstvo vriacej vody. (ak nie postačí vriaca voda v hrnci). Prikryjeme pokrievkou a čakáme kým sa nám bulgur uvarí a zmäkne. Môžeme podávať:)