Bulgur s červenou šošovicou
Autor receptu: zdenzlo
Bulgur mi odporučila moja kolegyňa, a je to super vec:) Tento recept si môžete urobiť ako
polievku alebo prílohu k inému jedlu.
2-4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si na oleji opražíme nakrájaný cesnak. Pridáme šošovicu, zalejeme vodou (tak aby bola šošovica ponorená), osolíme a prihodíme umyté paradajky, aby sa sparili. Keď sa už šupka z paradajok odliepa vyberieme si ich a ošúpeme, nakrájame a hodíme späť k šošovici.
- Keď je šošovica skoro uvarená, netrvá to dlho cca 5 min. pridáme bulgur a ak chceme polievku pridáme dvojnásobné množstvo vriacej vody. (ak nie postačí vriaca voda v hrnci). Prikryjeme pokrievkou a čakáme kým sa nám bulgur uvarí a zmäkne. Môžeme podávať:)