Buchty s trio náplňou (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Sú úžasné, už som ich robila, len som vtedy nemala čas fotiť. Dnes ma kopla múza, tak sú tu.

12 ks
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. A ešte slivkový lekvár, zabudla som ho pridať k surovinám.
  3. Z droždia, časti cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Múku, soľ, zvyšný cukor, vajce, vlažné mlieko, vykysnutý kvások a nastrúhanú citrónovú kôru prepracujeme. Pridáme vlažné maslo a vypracujeme cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Ak sa nám zdá redšie ešte pridáme múky,ja som dala ešte 2 PL.
  4. Medzitým si pripravíme plnky. Na makovú privedieme k varu mlieko s cukrom a maslom. Za stáleho miešania prisypeme mletý mak a krátko ho prevaríme. Na slivkovú plnku premiešame slivkový lekvár s rumom a so škoricou. Sušené slivky nakrojíme a do každej vložíme celú mandľu.
  5. Po vykysnutí z cesta vytvoríme valček a rozkrájame ho na 12 častí. Každý roztlačíme na okrúhlu placku naplníme lyžičkou lekváru, lyžicou makovej plnky a do stredu dáme plnenú slivku s mandľou. Dobre zabalíme.
  6. Buchty potrieme zo všetkých strán rozpusteným maslom a poukladáme ich do vymasteného pekáča.Necháme ešte asi 15 minút kysnúť na teplom mieste. Potom ich pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st.C, cca 20 minút. Ale záleží na veľkosti buchiet.
  7. Ako nám buchty chladnú si pripravíme čaj z čerstvej mäty, ktorý dochutíme sirupom z agavi /trebars ako ja/ a môžeme podávať. P.S. Už som vyskúšala desiatky kysnutých ciest, ale toto je ako páper, nemá chybu. Z tejto dávky vyjde cca 12 ks dľa veľkosti, samozrejme môžeme recepis zdvojnásobiť. Dobrú chuť!