Buchty plnené strúhanými jablkami fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 2. januára 2013
Buchty plnené strúhanými jablkami (fotorecept)
Foto: mesiar50

Kysnuté cestá docela zvládam..rozhodol som sa dnes pre kysnuté buchty.

12
porcií
80 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
4 PL
400 ml vlažné
150 ml
1 kocka
štipka
plnka :
5 ks nahrubo nastrúhané
1 balíček
1 PL
1 balíček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    700 g polohrubej múky 4 PL kryštálového cukru 1 kocka droždia 1 bal. vanílkového cukru 150 ml slnečnicového oleja 400 ml vlažného mlieka Tieto ingrediencie som premiešal mixérom.Samozrejme čerstvé droždie som rozmrvil medzi prstami

    Buchty plnené strúhanými jablkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokial mi cesto kyslo nastrúhal som nahrubo 5 ks večších jablk a primiešal som 1 bl vanilkového cukru 1 bl škoricového cukru 1 PL kryštálového cukru Jablká som dobre vyžmýkal keďže od cukru pustili šťavu Ale možete si ich dať usmažiť..tá šťava sa vyparí

    Buchty plnené strúhanými jablkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po cca 50 min. nám cestíčko pekne nakyslo

    Buchty plnené strúhanými jablkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som rozvalkal asi na cca 4-5 mm Ostrým nožom som ho nakrájal na večšie štvorce a naplnil nastrúhanými jablkami resp. jablkovou plnkou

    Buchty plnené strúhanými jablkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech som vymastil Palmarinom a zlahka som poprášil múkou. Buchty som ešte nechal kysnúť na plechu cca 15 min.Nenatieral som to ničím šupol som to do predhriatej rúry a piekol som to na 200 st.C.zhruba 25 minút.Po 15-stich min. som dal na 180 st.C.Veď skúsená gazdinka to musí trafiť už podľa farby buchiet.

    Buchty plnené strúhanými jablkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    PRAJEM DOBRÚ CHUŤ

    Buchty plnené strúhanými jablkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dal som ich na balkón vychladnúť Buchty sú mäkké garantujem to

    Buchty plnené strúhanými jablkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

martamm
msiar50, pekné buchtičky, naozaj sa Ti vydarili a oceňujem jablkovú plnku, ktorú si dal namiesto klasického lekváru. Priznám sa, že v tejto chvíli by mi taká čerstvá buchta dobre padla, od siedmej v práci som už veru aj hladná :)
damisa
vyzerajú dobre už sú uložené, určite ich vyskúšam
gordonko
zasa jeden dobrý nápad ...tie jablka sa dávajú do štrúdli ,ale prečo nie aj do buchty
gordonko
ozaj @mesiar50 tie jablka si trochu vyžmíkal ???? lebo ja vätšinou šťavu dávam bokom a vypijem ju .
mesiar50
@martamm
Ďakujem pekne.Neni to bohvie aká atrakcia ,ale dobre si poznamenala tu jablkovú plnku.Je urcite zdravšia ako tie rozne obchodné konzervanty.
Ďakujem za pekné hodnotenie.
PS:čo držíte hladovku ? napíš adresu pošlem
mesiar50
@gordonko
šťavu som trochu vyžmýkal ináč by sa to cesto nasiaklo šťavou velmi.
Ale len tak jemne a tie štvorce musia byť večšie,
odvážil som jednu buchtu mala 150 g.Máš dobrý postreh dakujerm ti
martamm
mesiar50, po sviatkoh neuškodí troška sa aj postiť a čo by som ja pre tých našich klientov nevydržala trocha hladu? :)
mesiar50
@martamm
dúfam,že si tú hladovku niekomu zahlásila,lebo je to ináč trestné.
ja som sa postil pred sviatkami.ale iba trochu od 22 00 - 0600
jeanette33
Ocko tie buchty sú úžasné! práve jednu aj jem :) vydarili sa ti naozaj nie len na pohľad, ale aj chuťovo perfekt :)
jeanette33
Ocko to je málo :D aspoň raz toľko :) ale nie :D :D netreba nič veď vieš :)
jeanette33
Ocko to je málo :D aspoň raz toľko :) ale nie :D :D netreba nič veď vieš :)
stacy77777
pekné nadýchané cesto,aj moji synovia majú najradšej takéto jablkové,manžel zasa lekvárové a dcérka,tá je najlepšia,hlavne,že sú....krásne sa ti vydarili
mesiar50
@stacy77777
Ďakujem za kompliment.Buchty sú vďačné jedlo
Dá sa tá plnka rozne meniť.Kto ako rád.No , do dcérky som začal vrtať ja.
PS: volám ju slnko ,lebo je blondínka
mirkamt
Mesiar50, ak posielaš buchtičky, aj ja si prosím ;-) prekrásne sú a určite aj chutné
mesiar50
Ďakujem pekne.Ujde sa aj tebe i keď neviem dcérka na ne chodila
nonstop.Zjavne jej chutili kedže ona nerada krémové
mesiar50
@mirkant
prepáč nezadal som adresu
Ďakujem pekne.Ujde sa aj tebe i keď neviem dcérka na ne chodila nonstop.Zjavne jej chutili kedže ona nerada krémové
medulienka122
Teraz si si u mňa šplhol - ak muž robí kysnuté cesto s takým výsledkom:nó, to už je čo povedať - 1*!
helca103
muž čo dokáže urobiť kysnuté cesto je u mňa jednička! Máloktorá gazdinká vie urobiť dobré kysnuté cesto. Teba musia doma na rukách nosiť keď im tak vyváraš a vypekáš.Si ďaleko od domu a musíš sa o seba postarať aj sám.U mňa máš výbornú s hviezdičkou:-) Máš ich nádherné aj na pohľad a o chuti vôbec nepochybujem.
marijanka712
@mesiar už dlhšie si všímam tvoje rp mám ich v kk vypadajú výborne chystám sa postupne že ich zaradím do jedálnička, ale si taký akčný, že môj žalúdok ta nepostačí-krásný popis práce máš , vkrásne vyparcované cesto a výsledok je priam famózny - u mna máš rád zlatej varešky, škoda, že nie sú spojené aj s ochutnávkou ...
aj u nás dnes sa prehlasovalo mäso sladkým jedlom mne práve v rúre sa pečie moja žemlovka zvíšila sa domáca vianočka tak prečo nie zjedli sa 2 a tretia ide trocha ťažšie asi sme sa presýtili , tak som vymeslela toto , aby sa skonzumovala bezo zbytku vela jablk pomôže nášmu traviacemu traktu a tvoja plnka v buchtách je chvály hodná proste nemám čo vytknúť len chváliť musím.....
mesiar50
@medulienka122
Dakujem pekne si mila
Tebe prezradim,ze akurat robim makovy zakusok s vanilkovym kremom.Poslem to sem na varechu
samozrejme kazdemu budem postupne odpisovat
Aj ja som zvedavy co to bude kdze to robim prvy raz
mesiar50
@marijanka712
Ty si ma ale vychvalila budem sa cervenat.
Si velmi kreativna a umna gazdinka.Ja ti kludne mozem tiez ulozit rad a dokonca diamantovej varesky.
Tvoje rozky na ranajky sa vydarili viac ako na 1* inac tam som ti aj poslal pozdrav neviem ci si bola stadial.To by som urcite nezvladol.
marijanka712
@mesiar50 dakujem za komentík k rožkom aj tebe a celej rodinke prajem, aby sa vám dobre darilo v tej vzdialenej krajine a aby ste na nas Slovákov aspon takto spomínali na stole so slovenskými jedlami a zákúskami - prajem úspešný rok 2013 - teším sa na tvoje ďalšie príspevky.
mesiar50
@helca103
Som rad,ze si tu na mojich receptoch.Od takej kucharky
ako si ty si uznanie velmi cenim.
No teraz som doma na dovolenke horko tazko ,ked aj
po sviatkoch ale doma.Samozrejme v zahranici taketo
experimenty nerobim.Povedzme knedle a take to hej
ale tam su tie podmienky o nieco inaksie.No na rukach
ma nenosia ani nestojim o to.Ale aj tak som zvedavy
akoby nadvihli 90kg.?Dakujem ti za pekne slova
Prajem vam vsetkym pekny den
babkamt
Mám dojem , že si ich napiekol málo. Je nás viacej čo by sme ochutnali.S jablkovou plnkou som ešte buchty nerobila. Vyskúšam , lebo sa mi z nich neujde. Zabudla som ťa pochváliť .
medulienka122
@mesiar , a ja som sa potešila, že mi prezradíš, že z toho makového zákusku mi pošleš, až sa mi srdiečko rozbúchalo:-), že akú to mám ja protekciu, xixi, ale aj tak som rada, len pridaj dobrý recept, tešíme sa všetci:-)))
elixir
Aj ja jednu prosím, prosím. Vyzerajú úžasne.
janger
@mesiar , dakujem pekne za novorocne prianie, aj ja tebe a tvojej rodinke prajem stastny novy rok, plny dobreho zdravia, lasky, stastia, pokoja v dusi...
Pekne a iste dobre buchty si napiekol. Doma sa iste tesia, ze si zase s nimi :-).
izabella929
no a týmto receptom si perfiš zabodoval.-))) krásne jedna ako druhá a super plnka, takže toto bomba špica.-))))nemám slov...úžasné.-)
medovnicek
krásne, vydarené buchty a tá plnka sa mi veľmi páči, aj mne už chýba pečenie z kysnutého cesta:)
ywett
sú krásne a nevymeníš aspoň jednu za syrový koláč? :-))
mesiar50
darina57
To bol len taký tréning na dnešný deň
Ďakujem krásne
mesiar50
@medovn íček
Ďakujem medovníček,ale ak dovolíš poznámočka
Ja som to cesto nechal pri vaľkaní trochu hrubšie a večšie.
Jedná sa o tú šťavu z jablk.Keby bolo cesto tenké rozmočí sa
Odvážil som jednu buchtu mala 16 dkg
To som písal nie konkrétne pre tvoju osobu bol to tip možno niekoho zaujme
Ďakujem
mesiar50
@izabella929
Ďakujem ti za krásne a uprimné slová chváli
Určite si takú nezaslúžim,ale som rád že si poctila moje recepty svojou prítomnosťou.Srdečné díky
mesiar50
@janger
Ďakujem ti pekne,To isté ti prajem tebe a tvojej rodinke.
Užívam si dovolenku horko ťažko vybojovanú,v kruhu rodinky.
Ako vidíš resp,čítaš experimentujem trochu aby som nezlenivel
Ďakujem ti za kladnú odozvu
mesiar50
@elixir
Som rád že sa ti páčia,keby si bola bližšie určite ťa pozvem na ne.
Si šikovná gazdinka určite to zvládneš
Vďaka
turistka
Dobrý večer@mesiar50 , mám niekoľko 7dl pohárov so strúhanými jablkami, toho roku som ich zavarila ajajaj, tak veru upečiem podľa Tvojho receptu a tiež taký tvar, už sa teším.
mesiar50
@turistka
Áno cením si tvoju kreativitu aj moja mamina dávala do pohárov
strúhané jablká.Som nesmierne rád,že moje buchty ťa potešili
a inšpirovali.Pekný večer ti prajem zo Šiach
iva63
poznám receptik, aj ja plním jablčkami,...tebe sa krásne vydarili, máš ich ukážkové-:)
dorenika
fiiha vyzerajú perfektne,ulozila som si ich tak snad sa podaria:)
radost
ako čítam...hned sa pýtam:nerobil si kvások?droždie len rozmrvil do múky?nezalial ani na múke a nečakal na kvások?naozaj?a vykyslo?dobre?
to by bola bomba!zasa jednoduchšie!!!...:-)))
mesiar50
@radost
Dobre čítaš áno nerobil som kvások a ani sušené droždie čo som mal doma lebo to zas bolo po záruke.
Rozmrvil som čerstvé droždie. Robil som to prvý raz ,ale myslým výsledok nie je až tak zlý.čerstvé droždie dobre vyhnietiť cesto sa trochu pritom aj asi zohreje podla mňa spustí tú reakciu kvasenia ale to len ja tak hútam,ale ktovie možno je to aj pravda neviem.Ale dobré
skúsenosti mám aj zo sušeným droždím Dr.Oetker,ten používam keď som v NL na knedle keďže v holandsku knedlu kysnutú nenájdeš
Prajem pekný deň
mesiar50
@marijanka712
Tie rožky sú ozaj nádherne.
Ďakujem ti za krásne želania
A aj ja ti prajem v roku 2013 len to najkrajšie a najlepšie čo život može dať.Prajem ti pekný deň
strunka246
no aký šikovný muž.. ja som dnes piekla makový a orechový závin, po tých vianočných krémoch dobre padne. Ja dávam ešte aj 1 balík pr. do pečiva, že je cesto trvanlivejšie. PD
mesiar50
@strunka246
ďakujem za kompliment.Áno máš pravdu je to dobré sem-tam obmieňať.
Mám rád závin tvoj je určite chutný.Ten ,prášok do pečiva ma chytil
určite ho raz budem aplikovať.Prajem ti pekný deň
3sandra3
áno, presne o polnoci,,,, čo Tebe sa nechce spávať o takom čase???


radost
@mesiar50
tvoje buchty akurát čakajú na plechu-trúba sa vyhrieva...jablk máme dosť-vlani bola dobrá úroda...väčšina je v tekutom stave...chlapská maškrta...:-)
tak verím-že nedeľné raňajky=kakavko a buchtisko=bo ich mám veľké podľa tvojho vzoru-budú -nuž-sviatočné...:-)
želám príjemný večer
mesiar50
@radost
Som milo prekvapený.Dúfam,že sa ti vydaria.Ja som ich na noc zakril mikroténom aj ráno boli ako čerstvé.
Ďakujem ti za prejavenú doveru.Príjemný večer aj tebe
a pozdrav Ti posielam z nizozemia.
.
juliana
Tak takéto buchty som ešte nerobila - na budúci týždeň ich skúsim...
radost
@juliana
ani ja nie..teraz sú čerstvo upečené.. och-tá vôňa z kuchyne...štipcom si asi zopnem nos....:-)))
jesť sa budú až ráno...šak ani nezaspím...to budem ráno rýchle vstávať...:-)))
mesiar50
@radost
Si naozaj dobrá duša.Ďakujem ti za milé slová.
Tu v Someren už teraz svieti slnko.Takýto istý slnkom
zaliaty krásny deň ti prajem aj tebe.

mesiar50
@juliana
Robil som ich viackrát mojej rodine to chutilo.
Nabudúce posekám do nich čerešne alebo slivky
ktovie čo to spravý ? ! ?.Prajem ti pekný nedelný deň
kucharka
Dnes upecene, pol plechu uz je fuc.
Ja som do plnky pridala aj par orechov. Su vyborne, dakujem za recept.