Buchty plnené strúhanými jablkami (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Kysnuté cestá docela zvládam..rozhodol som sa dnes pre
kysnuté buchty.
12 porcií |
80 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- 700 g polohrubej múky
4 PL kryštálového cukru
1 kocka droždia
1 bal. vanílkového cukru
150 ml slnečnicového oleja
400 ml vlažného mlieka
Tieto ingrediencie som premiešal mixérom.Samozrejme čerstvé droždie som rozmrvil
medzi prstami
- Pokial mi cesto kyslo nastrúhal som nahrubo 5 ks večších jablk a primiešal som
1 bl vanilkového cukru
1 bl škoricového cukru
1 PL kryštálového cukru
Jablká som dobre vyžmýkal keďže od cukru pustili šťavu
Ale možete si ich dať usmažiť..tá šťava sa vyparí
- Po cca 50 min. nám cestíčko pekne nakyslo
- Cesto som rozvalkal asi na cca 4-5 mm
Ostrým nožom som ho nakrájal na večšie štvorce
a naplnil nastrúhanými jablkami resp. jablkovou plnkou
- Plech som vymastil Palmarinom a zlahka som poprášil múkou. Buchty som ešte nechal kysnúť na plechu cca 15 min.Nenatieral som to ničím šupol som to do predhriatej rúry
a piekol som to na 200 st.C.zhruba 25 minút.Po 15-stich min. som dal na 180 st.C.Veď skúsená gazdinka to musí trafiť už podľa farby buchiet.
-
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ
-
Dal som ich na balkón vychladnúť
Buchty sú mäkké garantujem to