Buchty plnené strúhanými jablkami (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Kysnuté cestá docela zvládam..rozhodol som sa dnes pre kysnuté buchty.

12
porcií
80 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. 700 g polohrubej múky 4 PL kryštálového cukru 1 kocka droždia 1 bal. vanílkového cukru 150 ml slnečnicového oleja 400 ml vlažného mlieka Tieto ingrediencie som premiešal mixérom.Samozrejme čerstvé droždie som rozmrvil medzi prstami
  2. Pokial mi cesto kyslo nastrúhal som nahrubo 5 ks večších jablk a primiešal som 1 bl vanilkového cukru 1 bl škoricového cukru 1 PL kryštálového cukru Jablká som dobre vyžmýkal keďže od cukru pustili šťavu Ale možete si ich dať usmažiť..tá šťava sa vyparí
  3. Po cca 50 min. nám cestíčko pekne nakyslo
  4. Cesto som rozvalkal asi na cca 4-5 mm Ostrým nožom som ho nakrájal na večšie štvorce a naplnil nastrúhanými jablkami resp. jablkovou plnkou
  5. Plech som vymastil Palmarinom a zlahka som poprášil múkou. Buchty som ešte nechal kysnúť na plechu cca 15 min.Nenatieral som to ničím šupol som to do predhriatej rúry a piekol som to na 200 st.C.zhruba 25 minút.Po 15-stich min. som dal na 180 st.C.Veď skúsená gazdinka to musí trafiť už podľa farby buchiet.
  6. PRAJEM DOBRÚ CHUŤ
  7. Dal som ich na balkón vychladnúť Buchty sú mäkké garantujem to