Buchty

gabculka - fotkagabculka, 30. septembra 2012
Buchty
Foto: gabculka

Tieto buchty nám mimoriadne chutia, cesto je mekučké, hebké, ako "vata".

Suroviny

900 g
1 kocka
80 g
štipka
2 ks
1 dcl /olej
5,5 dcl
700 g
150 g
1 ks
2 ks
Mrvenička:
100 g
100 g
120 g




Postup

  1. 1

    Keďže mám pekárničku, tak cesto som nechala na ňu, aby mi ho pripravila - najskôr dať všetky tekuté prísady do cesta, potom kvasnice, cukor, múku a na koniec soľ. Pekárnička nám vypracuje krásne cesto. Kto nemá pekárničku tak si pripraví kvások z mlieka, trochu cukru a kvasníc, ktorý pridáme do múky spolu s vajciami, cukrom, tukom a štipkou soli. S vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Nakysnutné cesto rozdelíme na diely a plníme plnkou. Buchtičky poukladáme na plech, dobre pomastíme. Necháme ešte kysnúť. Vrch som pred vložením do rúry mierne stlačila aby sa vytvorila jamka, pridala som tam slivkový lekvár a posypala mrveničkou.

  3. 3

    Mrveničku si urobíme z múky cukru a zmeknutého masla. Vypracujeme ju medzi prstami do sypkej podoby.

Diskusia k receptu

afataga
mnaaam, krasne ich mas, mne to pripada nieco medzi buchtami a moravskymi kolacmi, tebe sa zmesti do pekarnicky 900 g muky? lebo mne len 500 g, mas nejaku specialnu?
gabculka
Ja mám pekárničku na 1 kg múky. Moulinex bouget and co. Je výborná, od kedy som ju kúpila, tak chlieb som kupovala možno 5x a to ju mám 2 roky. Robievam na nej aj bagetky, ciabatu, panetone ...
sestricka126
parada aj ja mam pekarnicku na 1kg muky ;) a akurat hladam nieco nove lebo manzel uz nejak nechce jest buchty super ukladam do KK :D krasne buchticky,
modrenka
Prosím ťa, iba približný údaj kvôli predstave: Asi koľko kúskov, buchiet tejto veľkosti ako na fotke, ti z tohto množstva cesta obvykle vyjde?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia