Foto: gabculka
Tieto buchty nám mimoriadne chutia, cesto je mekučké, hebké, ako "vata".
Suroviny
900 g |
|
1 kocka |
|
80 g |
|
štipka |
|
2 ks |
|
1 dcl /olej |
|
5,5 dcl |
|
|
|
700 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Mrvenička: | |
100 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
Postup
-
1
Keďže mám pekárničku, tak cesto som nechala na ňu, aby mi ho pripravila - najskôr dať všetky tekuté prísady do cesta, potom kvasnice, cukor, múku a na koniec soľ. Pekárnička nám vypracuje krásne cesto. Kto nemá pekárničku tak si pripraví kvások z mlieka, trochu cukru a kvasníc, ktorý pridáme do múky spolu s vajciami, cukrom, tukom a štipkou soli. S vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Nakysnutné cesto rozdelíme na diely a plníme plnkou. Buchtičky poukladáme na plech, dobre pomastíme. Necháme ešte kysnúť. Vrch som pred vložením do rúry mierne stlačila aby sa vytvorila jamka, pridala som tam slivkový lekvár a posypala mrveničkou.
- 3
Mrveničku si urobíme z múky cukru a zmeknutého masla. Vypracujeme ju medzi prstami do sypkej podoby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu