Buchty

Autor receptu: gabculka

Tieto buchty nám mimoriadne chutia, cesto je mekučké, hebké, ako "vata".

Suroviny

Postup

  1. Keďže mám pekárničku, tak cesto som nechala na ňu, aby mi ho pripravila - najskôr dať všetky tekuté prísady do cesta, potom kvasnice, cukor, múku a na koniec soľ. Pekárnička nám vypracuje krásne cesto. Kto nemá pekárničku tak si pripraví kvások z mlieka, trochu cukru a kvasníc, ktorý pridáme do múky spolu s vajciami, cukrom, tukom a štipkou soli. S vlažným mliekom vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  2. Nakysnutné cesto rozdelíme na diely a plníme plnkou. Buchtičky poukladáme na plech, dobre pomastíme. Necháme ešte kysnúť. Vrch som pred vložením do rúry mierne stlačila aby sa vytvorila jamka, pridala som tam slivkový lekvár a posypala mrveničkou.
  3. Mrveničku si urobíme z múky cukru a zmeknutého masla. Vypracujeme ju medzi prstami do sypkej podoby.