Bublaninka a´la Elisticka (fotorecept)
Autor receptu: katkaszaboova
Nechcem sa chváliť cudzím perím, ale... bublaninu som robievala podľa receptu mojej mamky, a už dávno som hľadala inú - lepšiu alternatívu. A konečne som našla tento recept, tu na vareche! Pridala ho Elisticka, za čo jej veľmi pekne ďakujem! Recept je jednoduchý, bez použitia váhy (ako odmerku som použila 300ml-ový pohár), a výsledok presne podľa môjho gusta. Ponúkam ho s iným ovocím a pridaním čokolády do cesta.
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si ovocie a čokoládu. Ja som zvolila hrušky, (ale samozrejme sa dá použiť rôzne ovocie) ktoré nakrájame na malé kúsky. Keďže sa postupne pri pečení zbavujem zásob čokoládových zajačikov, použila som jedného veľkého :-) Polámala som ho na malé kúsky.
- Pripravíme si cesto: zvlášť som vyšľahala bielky so štipkou soli na tuhý sneh a potom žľtky s práškovým cukrom. Potom som pridala aj mlieko, olej, a nakoniec múku s kypriacim práškom.
- Do vzniknutej masy som zapracovala ručne sneh a čokoládu.
- Plech som vyložila papierom na pečenie, vyliala cesto, poukladala ovocie, vložila do rúry a piekla cca. 40 min. na 180C.
- Krásnu bublaninku som ešte ozdobila čokoládovou polevou, a musím povedať že bola taká dobrá, že hneď zmizla z taniera. Odporúčam ku kávičke! Dobrú chuť!