Bublanina s broskyňami fotorecept
Bublaninu som piekla v malom štvorcovom plechu o rozmeroch 20 krát 20 cm. Táto dávka je tak pre 2 osoby. Vyšlo mi 15 kusov.
15
porcií
porcií
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
170 g |
|
2 ks |
|
3/4 dcl |
|
1 bal. |
|
150 ml |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. (konzerva) |
|
Na posypanie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Celé vajcia vymiešame s oboma cukrami do peny. Potom pridáme olej, múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec prilejeme mlieko a poriadne vymiešame na hladké cesto.
-
2
Plech vymastíme tukom a vysypeme ho múkou. Dáme do neho cesto a na vrch poukladáme odkvapkané na kúsky pokrájané broskyne.
-
3
Upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút.
-
4
Ešte horúcu bublaninu posypeme vanilkovým cukrom.
-
5
Vychladnutú pokrájame na kúsky.
-
6
Na plechu.
Povedené foto i bublanina!
To je 3/4 dcl 0,75ml oleja.Odmeraj si to tak, ze najskôr si daj 1/2 dcl oleja a potom este pridas polovicu z tej 1/2 dcl to bude 0,25 ml a máš 0,75ml to je 3/4 dcl. Meraj poldecakovym pohárom aby to bolo presné.
A najlepšie na tom bolo, že recept je akurát na môj malý plech a nemusela som nič vypočítavať.
Ďakujem za recept.
Prijemne odpoludnie a dakujem este raz za recept.