Foto: kajusiqq
Tradičný slovenský slaný koláč.
50 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme,droždie rozmrvíme,masť a maslo osobitne roztopíme. Do misky dáme múku,droždie,žltok,soľ,masť a vlažné mlieko,rozmiešame a urobíme riedšie cesto.
-
2
Necháme prikryte kysnúť.
-
3
Na plnku vymiešame bryndzu s vajcom kyslou smotanou,maslom a odľa chuti osolíme.(možme pridať cibuľku,slaninku alebo čokoľvek podľa chuti.)
-
4
vykysnuté cesto preložíme na vymastený plech,rukou roztlačíme.
-
5
Potrieme bryndzovou plnkou a dáme piecť
-
6
upečený pokrájame na menšie kúsky
ja nestačím obkukávať-čo ty tu všetko stihneš dávať..
trápi ma dilema ťažká!!
kto zje to?len TY a tvoja MATKA?
ja už tučniem len z čítania maškrt na papieri
z degustácie bych sa už nevmestila do dverí...!!!:-))))
ináč si veľmi šikovná, mamina má z teba určite veľkú radosť :-)