Bryndzový posúch fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 14. decembra 2012
Bryndzový posúch (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Tradičný slovenský slaný koláč.

50 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
20 g
50 g
na vymastenie
Plnka:
300 g
100 ml
30 g




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme,droždie rozmrvíme,masť a maslo osobitne roztopíme. Do misky dáme múku,droždie,žltok,soľ,masť a vlažné mlieko,rozmiešame a urobíme riedšie cesto.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme prikryte kysnúť.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plnku vymiešame bryndzu s vajcom kyslou smotanou,maslom a odľa chuti osolíme.(možme pridať cibuľku,slaninku alebo čokoľvek podľa chuti.)

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vykysnuté cesto preložíme na vymastený plech,rukou roztlačíme.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme bryndzovou plnkou a dáme piecť

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    upečený pokrájame na menšie kúsky

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

radost
ty sa ako pečiaci robot...:-))
ja nestačím obkukávať-čo ty tu všetko stihneš dávať..
trápi ma dilema ťažká!!
kto zje to?len TY a tvoja MATKA?
ja už tučniem len z čítania maškrt na papieri
z degustácie bych sa už nevmestila do dverí...!!!:-))))
kajusiqq
no zakusky papaju aj jej kolegyne:D...a normálne jedla robím pre dve osoby len tu uvádzam pre 4:)))......takže nič neostáva nazvyš a snažím sa pribrať:Dčiže ako som už pisala nič sa u nas neohreje viac ako den:D
evusik
takéto posúchy môžem hocikedy.... závidím ti vetu - snažím sa pribrať - keby som to ja tak mohla povedať :-)
ináč si veľmi šikovná, mamina má z teba určite veľkú radosť :-)
valeri
To musí byť dobrota :-)), už ho mám uložený
dajanca
aj ja som uložila... veru ne Silvestra sa bude hodiť... :-)
kuchticka
Zabudla som dodat, ze istoiste skusim s FETA syrom, lebo bryndzu u nas nedostanem.
neposed
Ty sa fakt nezdas, si ako nezmar, mala by si dostat Rad zlatej varesky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia