Bryndzový posúch (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Tradičný slovenský slaný koláč.

50 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme,droždie rozmrvíme,masť a maslo osobitne roztopíme. Do misky dáme múku,droždie,žltok,soľ,masť a vlažné mlieko,rozmiešame a urobíme riedšie cesto.
  2. Necháme prikryte kysnúť.
  3. Na plnku vymiešame bryndzu s vajcom kyslou smotanou,maslom a odľa chuti osolíme.(možme pridať cibuľku,slaninku alebo čokoľvek podľa chuti.)
  4. vykysnuté cesto preložíme na vymastený plech,rukou roztlačíme.
  5. Potrieme bryndzovou plnkou a dáme piecť
  6. upečený pokrájame na menšie kúsky