Bryndzový osúch s kôprom fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 2. júla 2014
Bryndzový osúch s kôprom (fotorecept)
Foto: rennatte

Po všetkých dobrotách s ovocím, ktoré teraz ponúka záhradka som prešla na slanú chuťovku s bryndzou a čerstvým kôprom.

60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 ml
1/2 kocky
50 g
500 g
1 ČL
1 ČL
Plnka:
200 g
150 g
Posyp:
2 vetvičky




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín na cesto pripravíme vláčne cesto a necháme nakysnúť. Bryndzu zmiešame so smotanou, kôpor nasekáme na jemno. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a 0,5 cm hrúbku, potrieme smotanovou bryndzou a necháme 10 minút kysnúť.

    Bryndzový osúch s kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    posypeme nasekaným kôprom a dáme piecť pri teplote 180°C 15-20 minút. Podávame ako slaný dezert, alebo ako prílohu k polievke.

    Bryndzový osúch s kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ....

    Bryndzový osúch s kôprom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

motyka
Robím podobný, možno aj taký istý. Je výborný, odporúčam.
sovka62
Tak si predstav, včera som piekla tvarohový so smotanou a kôprom, ale keď som uvidela tvoje obrázky, rovno sa mi sliny zbehli. Môj sa líši len tým, že ho nerobím v kuse, cesto rozdelím na bochníčky, prstami trochu roztlačím, potriem vajcom a na každý bochníček navŕšim plnku. Keď som robila vcelku, nemal kto zjesť tie stredné kúsky, všetkým chutil chrumkavý kraj. Takto má každý koláčik svoj kraj a nemusia si preberať a robiť mi nervy.
edith
tak tento vyskúšam ... vyzerá super ako mojej babičky :-) ...ukladám
srnkas
prave idem jeden takyto osuch urobit ;) Mas ho krasny!!!
gitka61
Podobny robievam aj ja len tal sa po nich zaprasi este kysla fazulova polievka a vydatny obed je hotoby. Kolac sa ti vydaril gratulujem. Davam 5 h
mariamka
osuchy, posuchy, syrove, bryndzove, koprove, skratka slovenske :) mame to radi a ked clovek vidim tak chutny ockaty kolac, az mu dusa zaplesa :)
elena
Musím si ho opísať, lebo som tiež robila, ale len tak improvizovane. Ale treba ho mať vyskúšaný a doladený. Hlavne to ochutenie. Dá sa namiesto bryndze použiť aj tvaroh na slano.
vrtula
Dnes som vyskusala tento recept a hoci som to 1x robila, vydarili sa. V recepte som zamenila jedine to, ze som dala morsku sol s bylinkami a chutia znamenito.
Dakujem krasne za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia