Kysnutý bryndzovník

Kysnutý bryndzovník
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 23. júna 2010 22:01Ďalšie jeho recepty

Keď ho upečiete na grilovačku, určite sa minie ako prvý ... mám vyskúšané ... :)

Suroviny

60
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Do múky pridáme vykysnutý kvások, vajce, roztopené vlažné maslo alebo olej, soľ a len toľko mlieka, aby cesto bolo dosť husté. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Každá gazdinka má ten svoj najsprávnejší recept na kysnuté cesto ... tak ho kľudne použite.

2

Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpame a nstrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme bryndzu, kyslú smotanu, vajce, soľ a vymiešame plnku.

3

Väčší plech dobre vymastíme palmarínom alebo iným tukom, vykysnuté cesto vyklopíme na plech a rukou poroztláčame po celom plechu. (tuk je podmienka, aby sa cesto dobre dalo rozťahovať a nevracalo sa späť ... keby sa plech vymastil olejom, cesto sa vracia ... šmýka sa späť). Natrieme plnku a posypeme nakrájaným kôprom a cibuľou nakrájanou na koliečka. Ak máte červenú cibuľu, použite ju, je to potom pekné aj farebne ... :) Upečieme vo vyhriatej rúre.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • egreska, 24. júna 2010 o 08:17
    to može byt dobrota,vyskušam cez vikend..


  • evusik, 24. júna 2010 o 11:04
    waw, slané koláče milujem a bryndzové zvlášť a toto musí byť dobrota určite vyskúšam :-)


  • jezibabka1, 24. júna 2010 o 13:15
    @klaura Ty vieš poštekliť chuťové poháriky:))) vyskúšam:)


  • frezia68, 24. júna 2010 o 16:59
    aj mne sa páči a určite je chutný.


  • garanco, 24. júna 2010 o 17:42
    Takýto bryndzovník pekávala moja mama niekedy dávno v peci, kde sa kúrilo drevom a mnohokrát mal v sebe zapečené aj maličké uhlíky,na to sa nedá zabudnúť. Ja ho robievam v rúre, / do plnky nedávam vajce/ a naozaj pri rôznych príležitostiach
    "padne" ako prvý.


  • honestka, 25. júna 2010 o 00:08
    skusim s kombinaciou tunajsej-mojej "bryndze" ako sa podari -do toho na obrazku darmo chcem- nejde to na tu dialku...


  • lucylee, 25. júna 2010 o 07:49
    bryndzu ľúbime, ukladám


  • alexola, 8. júna 2011 o 22:32
    robíme ho často, je naozaj výborný :)


  • 3sandra3, 8. júna 2011 o 22:53
    aj ja ho musím vyskúšať


  • cica2, 25. septembra 2011 o 17:12
    bryndzu zbožňujeme a velmi sa mi páči tvoj recept, krásne foto!:))


  • neposed, 16. júla 2012 o 06:18
    robim presne takto a je to dobrota


  • nazarboncuk, 12. augusta 2012 o 09:15
    skutočne výborný recept!




  • klaura, 12. augusta 2012 o 21:36
    @nazarbonuck ďakujeeem :) ... krásne sa ti vydaril ...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist