Kysnutý bryndzovník

klaura - fotkaklaura, 23. júna 2010
Kysnutý bryndzovník
Foto: klaura

Keď ho upečiete na grilovačku, určite sa minie ako prvý ... mám vyskúšané ... :)

60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1 ks
asi 1-1,5 dl
0,5 lyžičky
15 g
50 g
plnka:
250 g
250  g
1 kelimok
1 ks
štipku
veľa
1 ks




Postup

  1. 1

    Do múky pridáme vykysnutý kvások, vajce, roztopené vlažné maslo alebo olej, soľ a len toľko mlieka, aby cesto bolo dosť husté. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Každá gazdinka má ten svoj najsprávnejší recept na kysnuté cesto ... tak ho kľudne použite.

  2. 2

    Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpame a nstrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme bryndzu, kyslú smotanu, vajce, soľ a vymiešame plnku.

  3. 3

    Väčší plech dobre vymastíme palmarínom alebo iným tukom, vykysnuté cesto vyklopíme na plech a rukou poroztláčame po celom plechu. (tuk je podmienka, aby sa cesto dobre dalo rozťahovať a nevracalo sa späť ... keby sa plech vymastil olejom, cesto sa vracia ... šmýka sa späť). Natrieme plnku a posypeme nakrájaným kôprom a cibuľou nakrájanou na koliečka. Ak máte červenú cibuľu, použite ju, je to potom pekné aj farebne ... :) Upečieme vo vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu

evusik
waw, slané koláče milujem a bryndzové zvlášť a toto musí byť dobrota určite vyskúšam :-)
garanco
Takýto bryndzovník pekávala moja mama niekedy dávno v peci, kde sa kúrilo drevom a mnohokrát mal v sebe zapečené aj maličké uhlíky,na to sa nedá zabudnúť. Ja ho robievam v rúre, / do plnky nedávam vajce/ a naozaj pri rôznych príležitostiach
"padne" ako prvý.
honestka
skusim s kombinaciou tunajsej-mojej "bryndze" ako sa podari -do toho na obrazku darmo chcem- nejde to na tu dialku...
cica2
bryndzu zbožňujeme a velmi sa mi páči tvoj recept, krásne foto!:))