Kysnutý bryndzovník

Kysnutý bryndzovník
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 23. júna 2010 22:01Ďalšie jeho recepty

Keď ho upečiete na grilovačku, určite sa minie ako prvý ... mám vyskúšané ... :)

Suroviny

60
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Do múky pridáme vykysnutý kvások, vajce, roztopené vlažné maslo alebo olej, soľ a len toľko mlieka, aby cesto bolo dosť husté. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Každá gazdinka má ten svoj najsprávnejší recept na kysnuté cesto ... tak ho kľudne použite.

2

Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpame a nstrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme bryndzu, kyslú smotanu, vajce, soľ a vymiešame plnku.

3

Väčší plech dobre vymastíme palmarínom alebo iným tukom, vykysnuté cesto vyklopíme na plech a rukou poroztláčame po celom plechu. (tuk je podmienka, aby sa cesto dobre dalo rozťahovať a nevracalo sa späť ... keby sa plech vymastil olejom, cesto sa vracia ... šmýka sa späť). Natrieme plnku a posypeme nakrájaným kôprom a cibuľou nakrájanou na koliečka. Ak máte červenú cibuľu, použite ju, je to potom pekné aj farebne ... :) Upečieme vo vyhriatej rúre.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • egreska, 24. júna 2010 o 08:17
    to može byt dobrota,vyskušam cez vikend..


  • evusik, 24. júna 2010 o 11:04
    waw, slané koláče milujem a bryndzové zvlášť a toto musí byť dobrota určite vyskúšam :-)


  • jezibabka1, 24. júna 2010 o 13:15
    @klaura Ty vieš poštekliť chuťové poháriky:))) vyskúšam:)


  • frezia68, 24. júna 2010 o 16:59
    aj mne sa páči a určite je chutný.


  • garanco, 24. júna 2010 o 17:42
    Takýto bryndzovník pekávala moja mama niekedy dávno v peci, kde sa kúrilo drevom a mnohokrát mal v sebe zapečené aj maličké uhlíky,na to sa nedá zabudnúť. Ja ho robievam v rúre, / do plnky nedávam vajce/ a naozaj pri rôznych príležitostiach
    "padne" ako prvý.


  • honestka, 25. júna 2010 o 00:08
    skusim s kombinaciou tunajsej-mojej "bryndze" ako sa podari -do toho na obrazku darmo chcem- nejde to na tu dialku...


  • lucylee, 25. júna 2010 o 07:49
    bryndzu ľúbime, ukladám


  • alexola, 8. júna 2011 o 22:32
    robíme ho často, je naozaj výborný :)


  • 3sandra3, 8. júna 2011 o 22:53
    aj ja ho musím vyskúšať


  • cica2, 25. septembra 2011 o 17:12
    bryndzu zbožňujeme a velmi sa mi páči tvoj recept, krásne foto!:))


  • neposed, 16. júla 2012 o 06:18
    robim presne takto a je to dobrota


  • nazarboncuk, 12. augusta 2012 o 09:15
    skutočne výborný recept!




  • klaura, 12. augusta 2012 o 21:36
    @nazarbonuck ďakujeeem :) ... krásne sa ti vydaril ...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist