Bryndzový bulgur s jablkami a karamelovými gaštanmi videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 26. januára 2022

Tento netradičný sladký recept z bulguru vás určite zaujme natoľko, že ho budete chcieť vyskúšať a pripraviť s nami.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

200 g
200 g
250 g
150 g
150-200 ml
200 g uvarené
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme vodu, vsypeme bulgur a uvaríme. Uvarený bulgur scedíme, pridáme k nemu bryndzu, nasekanú mätu, premiešame.

  2. 2

    Na panvici necháme skaramelizovať cukor. Ku karamelu opatrne prilejeme smotanu, varíme a miešame, kým sa karamel v smotane nerozpustí. Potom pridáme uvarené gaštany, zjemníme maslom a premiešame.

  3. 3

    Na druhú panvicu dáme maslo, pridáme jablká nakrájané na malé kocky a podusíme. K mäkkým jablkám pridáme maslo a mletú škoricu.

  4. 4

    Na tanier naservírujeme bulgur, na vrch dáme podusené jablká a dozdobíme karamelovo-gaštanovou zmesou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha