Bryndzové pečivo
Bryndzové pečivo

Bryndzovo-cibuľové dukáty

mycake - fotkamycake, 13. apríla 2017
Bryndzovo-cibuľové dukáty
Foto: mycake

Výborné pečivko. Ľahké a mäkkučké aj na druhý deň. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a s cestom sa super pracuje. Recept mám zo stránky www.MyCake.sk. Dobrú chuť ❤

8
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
3 PL
1 ks (malá)
170 g
1 ks
1 ks
0,5 - 1 KL
 (na potretie)
 (na vymastenie plechu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si zmiešam na nízkych otáčkach, prípadne ručne na hladkú hmotu a na konci pridám na jemno nakrájanú cibuľku, popučený zemiak a soľ.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyváľkam cesto na hrúbku asi 1 cm a vykrajujem kolieska s priemerom približne 5 cm.

  3. 3

    Na záver potriem žĺtkom a pečiem v rúre asi 15 minút pri teplote 180° pokiaľ nechytia zlatú farbu.

Diskusia k receptu

soniatko
hmmm inspirativne... ta surova cibulka ma oslovila v kombinacii s bryndzou to moze byt krasna muzika :) dakujem za receptik ukladam a 5hviezd leti...
haji
Tvoje dukáty vypadají hezky, milá @Mycake , moc se ti povedly a určitě jsou výborné. Jsi šikulka!
evanaaa
Dobré mlsanie na pohostenie, pekné, chutné.....
mycake
Jaaaaaj, dakujem vam za pozitivne komenty a dufam, ze budu chutit. Krasny den prajem :)
janazjarku
Veľmi dobrá kombinácia, zatiaľ som ich robievala v inom pomere, ale bez cibuľky a zemiaku nuž človek sa učí celý život :-) určite vyskúšam
morenajea
odskúšané: výborné, aj na druhý deň. Cibuľu som dala na väčšie kúsky, zostala potom chrumkavá a šťavnatá. Cesto som nevaľkala, iba som ručne vytvarovala. Išlo to rýchlejšie.


1x mycake
mycake
@Morenajea To je nádhera!!!! dakujem za tip na cibulku, velmi ste ma potesili :) (dlhsie som tu nebola, tak pisem preto neskor)