Bryndzovo-cibuľové dukáty
Výborné pečivko. Ľahké a mäkkučké aj na druhý deň. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a s cestom sa super pracuje. Recept mám zo stránky www.MyCake.sk. Dobrú chuť ❤
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
125 g |
|
3 PL |
|
1 ks (malá) |
|
170 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
0,5 - 1 KL |
|
(na potretie) |
|
(na vymastenie plechu) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetky suroviny si zmiešam na nízkych otáčkach, prípadne ručne na hladkú hmotu a na konci pridám na jemno nakrájanú cibuľku, popučený zemiak a soľ.
- 2
Na pomúčenej doske vyváľkam cesto na hrúbku asi 1 cm a vykrajujem kolieska s priemerom približne 5 cm.
- 3
Na záver potriem žĺtkom a pečiem v rúre asi 15 minút pri teplote 180° pokiaľ nechytia zlatú farbu.
Tiež bryndzové pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu