Bryndzové pečivo
Bryndzové pečivo

Bryndzovo-cibuľové dukáty

mycake - fotkamycake, 13. apríla 2017
Bryndzovo-cibuľové dukáty
Foto: mycake

Výborné pečivko. Ľahké a mäkkučké aj na druhý deň. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a s cestom sa super pracuje. Recept mám zo stránky www.MyCake.sk. Dobrú chuť ❤

8
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
3 PL
1 ks (malá)
170 g
1 ks
1 ks
0,5 - 1 KL
 (na potretie)
 (na vymastenie plechu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si zmiešam na nízkych otáčkach, prípadne ručne na hladkú hmotu a na konci pridám na jemno nakrájanú cibuľku, popučený zemiak a soľ.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyváľkam cesto na hrúbku asi 1 cm a vykrajujem kolieska s priemerom približne 5 cm.

  3. 3

    Na záver potriem žĺtkom a pečiem v rúre asi 15 minút pri teplote 180° pokiaľ nechytia zlatú farbu.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
odskúšané: výborné, aj na druhý deň. Cibuľu som dala na väčšie kúsky, zostala potom chrumkavá a šťavnatá. Cesto som nevaľkala, iba som ručne vytvarovala. Išlo to rýchlejšie.



Pridaj komentár k receptu: