Bryndzovníky
Autor receptu: janam123
Tento recept robievam dosť často, lebo chutí všetkým, je dobrý teplý aj studený, k vínu ,pivu alebo len tak ked máte chuť.
40 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- z vody, droždia a cukru urobíme kvások, pridáme postupne múku a soľ a dobre vymiesime, necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto premiesime, rozvaľkáme a pokrájame na štvorce, na ne poukladáme kôpky zemiakov /môžeme dať aj viac , podľa chuti/, uzatvoríme, vytvoríme buchtičky, ktoré dlaňou roztlačíme na placku, placky prenesieme na plech, ktorý sme vymastili olejom, potrieme ich vajíčkom, posypeme rascou, alebo sezamom a vo vyhriatej rúre upečieme do zlatista. PLNKA:zemiaky uvaríme v osolenej vode, prepasírujeme do misy, pridáme bryndzu maslo a kôpor, dobre vymiešame.