Bryndzové pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
bryndzové pagáčiky,bryndzovníky....:).....su uplne úžastne,mäkkučké a chutnučke:)....vrelo odporučam:)
25-30 porcií |
80 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Z vlažného mlieka,droždia a cukru urobíme kvások.
- Pridáme ostatné ingrediencie a vymiesime.(palmarín musí byť zmaknutý)
- cestíčko je trošku inej konzistencie ako klasické, keď robíme kysnuté cesto je riedšie - necháme kysnúť 1 hodinku:)
- vykysnuté prenesieme na pracovnú pomúčenú dosku.
Na doske ešte ručne prehnetieme cesto je riedšie a lepivé, podsypeme múkou ale iba na dosku. cesto má byť redšie,rozdelíme na 2 polovice.
- rozvaľkáme na hrúbku asi 1- 1 1/2cm a vykrajujeme kolieska.
Ukladáme na papier na pečenie - necháme ešte 15 min podkysnúť.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami, alebo syrom
- pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova caa. 15 minút
Sú fajnučke aj na dalšie dni:)Tu su so syrom:)
- A tu so sezamom.