Bryndzové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

bryndzové pagáčiky,bryndzovníky....:).....su uplne úžastne,mäkkučké a chutnučke:)....vrelo odporučam:)

25-30
porcií
80 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka,droždia a cukru urobíme kvások.
  2. Pridáme ostatné ingrediencie a vymiesime.(palmarín musí byť zmaknutý)
  3. cestíčko je trošku inej konzistencie ako klasické, keď robíme kysnuté cesto je riedšie - necháme kysnúť 1 hodinku:)
  4. vykysnuté prenesieme na pracovnú pomúčenú dosku. Na doske ešte ručne prehnetieme cesto je riedšie a lepivé, podsypeme múkou ale iba na dosku. cesto má byť redšie,rozdelíme na 2 polovice.
  5. rozvaľkáme na hrúbku asi 1- 1 1/2cm a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na papier na pečenie - necháme ešte 15 min podkysnúť.
  6. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami, alebo syrom
  7. pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova caa. 15 minút Sú fajnučke aj na dalšie dni:)Tu su so syrom:)
  8. A tu so sezamom.