Bryndzové kapsy (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme múku, vajíčko, soľ a strúhaný muškátový oriešok.
- Vypracujeme polotuhé cesto.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke a krájame na dlhšie obdĺžniky.
- Pripravíme si plnku suroviny na plnku.
- Zmiešame bryndzu, kyslú smotanu a nasekanú petržlenovú vňať. Plnku dochutíme soľou a korením. Prípadne môžeme pridať aj mletú červenú papriku a nakrájanú cibuľu.
- Na polovicu obdĺžnikov zo zemiakového cesta natrieme plnku. Okraje necháme voľné.
- Cesto preložíme na polovicu a okraje zatlačíme.
- Na obaľovanie si rozšľaháme vajíčko a pripravíme zmes strúhanky a syra 1:1. kapsy namočíme vo vajíčku, obalíme v zmesi syra a strúhanky. Na rozpálenom oleji vysmážame do zlatohneda. Podávame s čerstvou zeleninou a kyslou smotanou. Inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.
- Robila som dvojnásobnú dávku. Vyšlo mi 13 veľkých kusov (asi ako dlaň).
Inšpirované receptom z časopisu dobré jedlo.