Bryndzové kapsy (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme múku, vajíčko, soľ a strúhaný muškátový oriešok.
  2. Vypracujeme polotuhé cesto.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke a krájame na dlhšie obdĺžniky.
  4. Pripravíme si plnku suroviny na plnku.
  5. Zmiešame bryndzu, kyslú smotanu a nasekanú petržlenovú vňať. Plnku dochutíme soľou a korením. Prípadne môžeme pridať aj mletú červenú papriku a nakrájanú cibuľu.
  6. Na polovicu obdĺžnikov zo zemiakového cesta natrieme plnku. Okraje necháme voľné.
  7. Cesto preložíme na polovicu a okraje zatlačíme.
  8. Na obaľovanie si rozšľaháme vajíčko a pripravíme zmes strúhanky a syra 1:1. kapsy namočíme vo vajíčku, obalíme v zmesi syra a strúhanky. Na rozpálenom oleji vysmážame do zlatohneda. Podávame s čerstvou zeleninou a kyslou smotanou. Inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.
  9. Robila som dvojnásobnú dávku. Vyšlo mi 13 veľkých kusov (asi ako dlaň). Inšpirované receptom z časopisu dobré jedlo.