Zapečená zelenina s bryndzou
Bryndzou gratinovaná zelenina
Autor receptu: redakcia
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá i delikatesy zážitkovej gastronómie.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 180–200 °C |
Postup
- Zeleninu sparíme (ak je surová, očistíme ju, nakrájame a uvaríme) a ochutíme soľou, čiernym korením a trochou muškátového orieška.
- Cottage syr zmiešame s bryndzou a vajcami a tiež ochutíme muškátovým orieškom.
- Zeleninu vložíme do zapekacej misky, potrieme bryndzovou zmesou, posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180–200 °C asi 10 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatá kôrka.