Brokolica

„Bryndzáky“ trochu inak

Autor receptu: redakcia

„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s vekom, chceme jesť zdravšie. Preto si aj tie bryndzové halušky varíme z brokolice alebo z karfiolu, aj keď oškvarky na ne si doprajeme, “ hovorí o tomto svojom recepte šéfkuchár Peter Ďurčo.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu alebo karfiol oblanšírujeme a rozoberieme alebo nakrájame na ružičky, väčšie ešte nakrájame na menšie kúsky.
  2. Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici opražíme.
  3. Z cmaru a z mlieka v pomere 2:1 vyšľaháme penu. Ak máme doma fľašu na šľahačku, urobíme ju v nej.
  4. Brokolicu alebo karfiol rozdelíme na taniere, posypeme bryndzou a okolo nastriekame alebo lyžicou naaranžujeme cmarovú penu.