Brokolica
„Bryndzáky“ trochu inak
Autor receptu: redakcia
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s vekom, chceme jesť zdravšie. Preto si aj tie bryndzové halušky varíme z brokolice alebo z karfiolu, aj keď oškvarky na ne si doprajeme, “ hovorí o tomto svojom recepte šéfkuchár Peter Ďurčo.
4 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Brokolicu alebo karfiol oblanšírujeme
a rozoberieme alebo nakrájame na ružičky, väčšie ešte nakrájame na menšie kúsky.
- Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici opražíme.
- Z cmaru a z mlieka v pomere 2:1 vyšľaháme penu. Ak máme doma fľašu na šľahačku, urobíme ju
v nej.
- Brokolicu alebo karfiol rozdelíme na taniere, posypeme bryndzou a okolo nastriekame alebo lyžicou naaranžujeme cmarovú penu.