Bruselský nárez (fotorecept)
	        Autor receptu: kukulienka71
	         
	        
	        Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)
| 
				  	  
				  	35 minút príprava  | 
				  	  
				  	90 minút  na 150, 85 °C  | 
Postup
- Použila som chudý bôčik, z tohoto kusa o niečo menej ako polovicu.
 - Pomlela som ho dvakrát, aby malo jemnejšiu konzistenciu.
 - Priliala som brandy, premiešala, osolila.
 - Koreniny, ktoré boli vcelku, som namlela
 - a zvyšok okrem bobk. listov dosypala.
 - Zmes som dobre premiesila a nechala stáť, kým som pripravila ostatné.
Hranatú formu som pre istotu vymazala masťou. Slaninu som si dala ešte v obchode nakrájať strojom na tenké plátky. Kuracie prsia som umyla, osušila, rozrezala vodorovne na tenšie plátky a tie potom na dlhé pásiky.
Na dno formy som uložila polovicu plátkov slaniny a bobkové listy. Nasledovala polovica mäsovej zmesi, osolené pásiky kuraciny a druhá časť slaniny.
 - Celé som zakryla zvyškom mäsovej hmoty a dobre utlačila.
 - Táto forma je dosť veľká, ak by som ju celkom naplnila, nárez by bol nižší, tak som ju naplnila len do 3/4 obsahu, koniec som poistila kúskom zloženého alobalu. Rúru som zapla na 150 °C a dala zovrieť asi liter vody. Alobalom zakrytú formu som postavila do menšieho vyššieho plechu, vriacu vodu som do plechu naliala tak, aby bola forma ponorená vo vodnom kúpeli z vyše polovice výšky. Plech som vložila do vyhriatej rúry a po desiatich minútach som teplotu znížila na 85 °C. Takto sa nárez dusil ešte 80 minút.
 - Potom som formu vybrala, odkryla, vydusenú šťavu som zliala a vrch mäsa som potrela dvoma lyžicami masti a nechala chladnúť, neskôr v chladničke.
 - Až na druhý deň som ho vyklopila a narezala. Páčilo sa mi ako ochutenie tak aj mozaika na reze. Manželovi tiež náramne chutilo. Môže sa jesť studené, teplé, či dokonca opečené. Je to domáca dobrota miesto nárezu z konzervy z obchodu.