Broskyňový koláč

Broskyňový koláč s pudingom

Autor receptu: dorisa

Koláčik pre návštevu. Je to koláč na menší plech a je hrnčekový. Hrnček je 250 ml. Veľkosť plechu 35 x 25 cm. Plech by mal byť vyšší, aby sa zmestili všetky vrstvy.

20
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si plnku. Uvaríme klasický puding. Necháme mierne vychladnúť.
  2. Z múky, cukru, oleja, vajec, prášku do pečiva vymiešame cesto. Polovicu nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Do druhej polovice pridáme kakaový prášok a trocha mlieka, aby sa cesto lialo.
  3. Broskyňový kompót nakrájame na kocôčky.
  4. Na cesto v plechu poukladáme broskyňové kúsky. Marcipán nakrájame na kocôčky a pokladieme medzi broskyne. Tieto zalejeme pudingom.
  5. Všetko zalejeme tmavým kakaovým cestom.
  6. Koláč pečieme pri teplote 180 st. asi 40 minút.
  7. Po upečení posypeme vanilkovým cukrom s citrónovou príchuťou. Dobrú chuť.