Broskyňový koláč
Broskyňový koláč s pudingom
Autor receptu: dorisa
Koláčik pre návštevu. Je to koláč na menší plech a je hrnčekový. Hrnček je 250 ml. Veľkosť plechu 35 x 25 cm. Plech by mal byť vyšší, aby sa zmestili všetky vrstvy.
20 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si plnku. Uvaríme klasický puding. Necháme mierne vychladnúť.
- Z múky, cukru, oleja, vajec, prášku do pečiva vymiešame cesto. Polovicu nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Do druhej polovice pridáme kakaový prášok a trocha mlieka, aby sa cesto lialo.
- Broskyňový kompót nakrájame na kocôčky.
- Na cesto v plechu poukladáme broskyňové kúsky. Marcipán nakrájame na kocôčky a pokladieme medzi broskyne. Tieto zalejeme pudingom.
- Všetko zalejeme tmavým kakaovým cestom.
- Koláč pečieme pri teplote 180 st. asi 40 minút.
- Po upečení posypeme vanilkovým cukrom s citrónovou príchuťou. Dobrú chuť.