Foto: amazonka29
Tento koláč si spájam so svojim detstvom,boli sme 3 sestri a keď nám ho mamina opakovane upiekla,vždy sa po ňom zaprášilo a tak ako Zobraziť celý popisTento koláč si spájam so svojim detstvom,boli sme 3 sestri a keď nám ho mamina opakovane upiekla,vždy sa po ňom zaprášilo a tak ako prirástol k srdcu mne-tak ho zbožňuje aj môj syn a vždy keď sa ho spýtam,čo mám upiecť-tak mi povie: Veď vieš mami,ten s tou želatínou :o) Najčastejšie robievam broskyňový ale je úúplne jedno z akého kompótu ho urobíte-ja som už vyskúšala snáď všetky obmeny-čučoriedky,jahody,ananás,marhule a každý chutnal skvele-je to len na Vás aký kompót máte doma.
Suroviny
5KS |
|
5 velikýých lyžíc |
|
5 velikýých lyžíc |
|
100ml |
|
100ml |
|
1 KS |
|
štipka |
|
množstvo podľa veľkosti broskýň |
|
2 KS |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
alebo tuk na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom si vymiešame do penista,múku si vymiešame s práškom do pečiva a striedavo s olejom a mliekom ju pridávame do zmesi,nakoniec pridáme ešte sódu bikarbónu.Vymiešané cesto vylejeme na plech a dáme piecť do rozohriatej trúby. Medzi tým ako sa nám pečie korpus,precedíme si broskyne(šťavu z kompótu odložíme).Broskyne si nakrájame na plátky (aspoň ja som tak naučená,nech je každé miestečko korpusu prikryté ovocím),keď je korpus vychladnutý-naukladáme naň broskyne.Želatínu si pripravýme tak,že: Šťavu z kompótu si nalejeme do odmerky a zbytok dolejeme vodou-tak aby sme tejto tekutiny mali 1L.Čast tekutiny si nalejeme do kastrólika +cukor podľa vlastnej chuti,čast tekutiny si odlejeme a zmiešame so zlatými klasmi-túto zmes po rozmiešaní prilejeme do kastróĺika a za stáleho miešania(aby sa nám neurobily hrudky) miešame do zhustnutia.Želatínu vylejeme na ovocie-necháme vychladnúť,vychladnuté dáme stuhnúť do chladničky a pak maškrtíme ;-)
Takže veľmi pekne ďakujem a okamžite ukladám :-D