Broskyňovo-kokosové rezy

tetrisss - fotkatetrisss, 28. januára 2012
Broskyňovo-kokosové rezy
Foto: tetrisss

Na Top-receptoch som videla super tortu, ale s úplne inými surovinami, tak som ju trochu "preryla" a celkom sa mi to páči.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 lyžíc
5 lyžíc
3 lyžice
3 lyžice vlažná
1 ks
3 lyžice
I.plnka:
1 stredná plechovka
1 ks
II.plnka:
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pomaly prilejeme olej, potom vodu. Do tohto zamiešame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na menší plech, vystlaný papierom na pečenie, upečieme na 180 st asi 15 minút. Po upečení cesto aj s papierom preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Potom zlúplneme z papiera a dáme na podložku.

  2. 2

    Broskyne vyberieme z nálevu, šťavu doplníme do 450ml, uvaríme z nej kokosový puding, doložíme podľa chuti asi 2 lyžice cukru a do hotového zamiešame broskyne nakrájané na malé kocky. Vylejeme na studené cesto, uhladíme.

  3. 3

    Šľahačku v prášku urobíme podľa návodu, len časť mlieka nahradíme vaječným koňakom, keď je už krém hotový, primiešame ricottu /najlepšie z vlastnej výroby/. Natrieme na I.plnku a môžeme posypať postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť a krájame na kocky.

Diskusia k receptu

tykadielko
tak tento koláčik musí byť super....mám rada kokosové pudingy a kokosové koláče...vyskúšam :D
salinka
Ten kolacik je na zahryznutie. Aky velky je ten "mensi" plech? Dakujem za recept.
tetrisss
Este sa da vylepsit, ak hotovy rez na tanieriku polejeme trochou vajcoveho konaku, ta trocha zavisi od nalady :)))
3sandra3
v poslednom čase nemajú v Bille kokosové pudingy,,, dúfam, že ich budú mať, lebo chcem upiecť tento koláčik,,, vyzerá úžasne a chutne.
salinka
Kokosovy puding som kupila v Kauflande. Ja sa tiez tesim na kolac.
zrzava
hm..mnam...a naozaj len 6 porcii vyjde z uvedenych surovin, ak beriem do uvahy, ze velkost rezov sa bude podobat tej na obrazku?
hubata
Kokosový puding majú aj v CBA, tam chodím ja nakupovať lebo nemajú skladové hangáre ako Tesco a Lídl, takže tovar vozia 2 x do týždňa (môžem si podľa nich nastaviť hodinky, takí sú presní).
A tento koláčik nemá chybu: sladkosť prekryje chuť ovocia, dá sa použiť aj iné. Ukladám lebo aj to cestíčko sa mi páči, nie je také suché ako piškóta keď tam ide aj olej. Udeľujem ti pochvalu aj za foto a zrozumiteľný popis receptu. Vďaka a ukladám.
tetrisss
Nuz ja mam vzdy problem s urcenim poctu porcii, lebo ja to beriem tak, ze by to malo byt podla toho, kolko ludi sa z toho naje, u nas to neprislo ani k tym siestim :)
evanaaa
Ja pijávam žinčicu a chcela by som sa spýtať, či to je tá syrovátka, alebo cmar.@tetrisss , ja som sa to síce pýtala už pri recepte na tvoju Ricottu, ale pýtam sa to ešte raz, nemám jasno, či je to jeden produkt alebo každé je niečo iné? Ak ano, potom by som mohla rozmýšľať aj o tomto dobrom reze.
evanaaa
Myslím, že ten " menší " plech môže byť približne tak 20x30 cm, nie?
tetrisss
Je to zincica, ale sladka. Mensi plech je taky, ako vravis.
tetrisss
Samozrejme, ze nemusi byt ricotta domaca, moze byt aj kupena, alebo napr. jemny tvaroh, ja mam rada z modro-zlteho retazca, zn Pilos, je vyborny.
evanaaa
@tetrisss , máš na mysli to pol kg vedierko? Ten používam aj ja, je dobrý, krémovitý. A tú sladkú žinčicu máme doma 2,5 l. Len by som sa bála z nej robiť tvaroh, lebo bola drahá ( 1 l - 2,10 eur, pol l - 1,50 eur), náhodou by sa to nepodarilo, radšej kúpim hotovú Ricottu.
tetrisss
Ano, to vedierko, je to vyborny jemny tvaroh, aj na plnky , aj do cesta. Ta zincica je asi z ovcieho mlieka, to by bolo skoda, ale je to naozaj drahe. Inak neviem preco, je to vlastne "odpad" po vyrobe syra. U nas je to vsetko take prekrutene.
kolka18
pekne vyerá určite je chutný , zajtra ho idem urobiť