Foto: tetrisss
Na Top-receptoch som videla super tortu, ale s úplne inými surovinami, tak som ju trochu "preryla" a celkom sa mi to páči.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
3 lyžice |
|
3 lyžice vlažná |
|
1 ks |
|
3 lyžice |
|
I.plnka: | |
1 stredná plechovka |
|
1 ks |
|
|
|
II.plnka: | |
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
250 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pomaly prilejeme olej, potom vodu. Do tohto zamiešame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na menší plech, vystlaný papierom na pečenie, upečieme na 180 st asi 15 minút. Po upečení cesto aj s papierom preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Potom zlúplneme z papiera a dáme na podložku.
- 2
Broskyne vyberieme z nálevu, šťavu doplníme do 450ml, uvaríme z nej kokosový puding, doložíme podľa chuti asi 2 lyžice cukru a do hotového zamiešame broskyne nakrájané na malé kocky. Vylejeme na studené cesto, uhladíme.
- 3
Šľahačku v prášku urobíme podľa návodu, len časť mlieka nahradíme vaječným koňakom, keď je už krém hotový, primiešame ricottu /najlepšie z vlastnej výroby/. Natrieme na I.plnku a môžeme posypať postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť a krájame na kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A tento koláčik nemá chybu: sladkosť prekryje chuť ovocia, dá sa použiť aj iné. Ukladám lebo aj to cestíčko sa mi páči, nie je také suché ako piškóta keď tam ide aj olej. Udeľujem ti pochvalu aj za foto a zrozumiteľný popis receptu. Vďaka a ukladám.
, marienka tu je, len do nej nic nepridas.