Broskyňovo-kokosové rezy
Autor receptu: tetrisss
Na Top-receptoch som videla super tortu, ale s úplne inými surovinami, tak som ju trochu "preryla" a celkom sa mi to páči.
6 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pomaly prilejeme olej, potom vodu. Do tohto zamiešame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na menší plech, vystlaný papierom na pečenie, upečieme na 180 st asi 15 minút. Po upečení cesto aj s papierom preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Potom zlúplneme z papiera a dáme na podložku.
- Broskyne vyberieme z nálevu, šťavu doplníme do 450ml, uvaríme z nej kokosový puding, doložíme podľa chuti asi 2 lyžice cukru a do hotového zamiešame broskyne nakrájané na malé kocky. Vylejeme na studené cesto, uhladíme.
- Šľahačku v prášku urobíme podľa návodu, len časť mlieka nahradíme vaječným koňakom, keď je už krém hotový, primiešame ricottu /najlepšie z vlastnej výroby/. Natrieme na I.plnku a môžeme posypať postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť a krájame na kocky.