Broskyňovo-kokosové rezy

Autor receptu: tetrisss

Na Top-receptoch som videla super tortu, ale s úplne inými surovinami, tak som ju trochu "preryla" a celkom sa mi to páči.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pomaly prilejeme olej, potom vodu. Do tohto zamiešame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na menší plech, vystlaný papierom na pečenie, upečieme na 180 st asi 15 minút. Po upečení cesto aj s papierom preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Potom zlúplneme z papiera a dáme na podložku.
  2. Broskyne vyberieme z nálevu, šťavu doplníme do 450ml, uvaríme z nej kokosový puding, doložíme podľa chuti asi 2 lyžice cukru a do hotového zamiešame broskyne nakrájané na malé kocky. Vylejeme na studené cesto, uhladíme.
  3. Šľahačku v prášku urobíme podľa návodu, len časť mlieka nahradíme vaječným koňakom, keď je už krém hotový, primiešame ricottu /najlepšie z vlastnej výroby/. Natrieme na I.plnku a môžeme posypať postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť a krájame na kocky.