Broskyňová polievka (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Na letné dni:)

3-4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Broskyne umyjeme,prekrojíme na polovice, vykostkujeme a dáme do vody zmiešanej s cukrom variť.
  2. Uvarené broskyne vyberieme a pretrieme ich cez sito do vývaru.
  3. Z masla múky urobíme svetlú zápražku,zalejeme ju smotanou a prevaríme(zhustne)(Môžme ju rozriediť aby bola hladká alebo ju potom precediť cez sito:)
  4. dáme ju do polievky,prichutíme citronovou šťavou a podľa potreby dáme ešte cukor(ja nedávam).
  5. Ak máme veľké hrudky zo zápražky tak len jednoducho cez sitko pretrieme na hladko.
  6. Polievka najlepšie chutí studená môžme ozdobiť broskynami:)