Brokolicový šalát (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Stalo sa, ze som zrazu mal doma viac brokolice ako bolo unosne. Nieco som s tym musel urobit. Tak vznikol tento salat. Inspiracia prisla samozrejme z viacerych stranok. Skombinoval som to k svojej spokojnosti, ale hlavne k spokojnosti mojho domaceho sefinka. Brokolicu je mozno aj obvarit, aby bola maksia.

6-8
porcií
10-15 minút
príprava

Postup

  1. Brokolicu som rozobral na ruzicky. Stopky som ocistil nozikom, pretoze vonkajsia cast je velmi drevnata. Ta kora je hruba asi 1-2 mm, podla velkosti. Potom som ich nakrajal na 5-7 cm dlzku a na hrubom struhadle som postruhal. Na tom istom struhadle som postruhal aj mrkvu. Mal som aj kusok cervenej kapusty, ktoru som nakrajal na male tenke pasiky. Nemusi byt zalezi od Vas co pouzijete.
  2. Potom som zmiesal ruzicky s ostruzlinami.
  3. pridal som majonezu, cibulu, cibulku, sol, korenie, jablkovy cider ocot a pesto. Ja som mal cerstvo urobene koriandrovo-spenatove. Pridal som susene rajciny (sun dry tomato), mal som len v oleji, takze som ich nechal odkvapkat v sitku predtym ako som ich pridal. Dobre som premiesal a dal som do chladnicky. Treba to nehat postat aspon dve hodiny. ja to nehavam stat cez noc.
  4. Kedze ja som chlapec stiplavy, pouzivam nieco stiplave. Dnes to bol sriracha chili sauce.