Brokolicový nákyp s údeným tofu na omáčke z paradajok
Ľahký vegetariánsky obed.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Nákyp: | |
0,25-0,30 špeciál kg |
|
2 ks celé |
|
štipka |
|
2 ČL |
|
0,5 l |
|
1/2 ks |
|
1/2 bal. |
|
Príloha: | |
180 g |
|
1 ČL |
|
3 strúčiky |
|
Omáčka: | |
1 ks |
|
4 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 hrsť posekané |
|
Postup
-
1
Nákyp: pripravíme palacinkové cesto, do ktorého pridáme predvarenú brokolicu, posekanú na drobno. Dobre premiešame a nalejeme do vymastenej zapekacej misy, hrúbka max. 2 cm. Vložíme do predhriatej rúry. Po 10 minútach posypeme posekanými orechmi. Pečieme pri 180 st. C 45 - 50 minút.
-
2
Príloha: údené tofu pokrájame na kocky. K tomu pridáme roztlačený cesnak a sójovú omáčku, spolu premiešame. Po 15 minútach na teflonovej panvici do zlatohneda orestujeme.
- 3
Omáčka: do drobno posekanej, orestovanej cibule pridáme 4 ks na drobno pokrájané paradajjky, posolíme, pokoreníme, podlejeme vodou. Dusíme do mäkka, pred dokončením pridáme oregano. Všetko po vychladnutí pomixujeme. Do hotovej omáčky pridáme orestované tofu.
- 4
Upečený nákyp nakrájame na porcie, dáme na tanier a pridáme omáčku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu