Brokolica

Brokolicové donuty bez múky

Autor receptu: siuuu

Ľahká večera alebo olovrant.* Veľmi sa mi páči tvar donutov, tak som si zaobstarala formu - vlastne práve kvôli týmto brokolicovým, ktoré som videla v minulosti niekde v časopise. Ale až teraz som sa konečne dokopala k ich príprave. Postup a recept som si trocha upravila, pretože originál sa robili v mikrovlnke, ktorú ja nemusím. Sú jemné, nadýchané a chutné - pýtajú si sviežu prílohu, ja som podávala so šalátom a jednoduchým jogurtovým dipom.

8 ks
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu rozoberieme na čo najmenšie ružičky (použila som iba vrch bez stonky), umyjeme a uparíme alebo uvaríme do mäkka. Scedíme, roztlačíme pučidlom na zemiaky, pridáme rozšľahané vajíčka, najemno postrúhaný syr (použila som Leerdamer a Grana Padano), soľ, korenie a 2 štipky (medzi prsty) prášku do pečiva.
  2. Zmiešame, rozdelíme do jemne pomastenej formy na donuty (mám silikónovú) - plnila som až po vrch, ktorú sme položili na pekáč kvôli lepšej manipulácii. Rúru zohrejeme na 200 °C a pečieme 20-25 minút (vyskúšame špajdľou). Necháme 5-10 minút vychladnúť a podávame. Ja som mala so šalátom a jemne pikantným jogurtovým dipom, ktorým som donuty potrela z hornej strany a posypala pažítkou - namáčať sa veľmi nedali - keďže neobsahujú múku, sú krehké.
  3. Dip: zmiešame jogurt, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a posekanú pažítku.