Brioškové croissanty plnené vanilkovým krémom

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Kroasanty:ja som cesto robila v pekarničke,kto nema vymiesi si pekne krasne ručne..cesto je trošku redšie tak sa toho nebojte,potom si pomučite dosku..cesto treba nechat 4 hodiny v chladničke alebo aj cez noc.Ja som si ho urobila večer a rano som z neho robila.Cesto rozdelte na dva kusy,a vyvalajte kruh,rozdelte na trojuholniky a mozete lubovolne naplnit.Naplnene ešte nechame prikryte na plechu kysnut 30 min.Pečieme na 180 asi 20 min.Upečene pocukrujeme alebo polejeme čokoladou.
  2. VANILKOVY KREM si urobime takto:Do hrnca v ktorom budeme varit si dame 1 pohar mlieka,všetok cukor a zohrievame.V miske si vymiešame žltky,zvyšne mlieko ,škrob a citr.koru.Potom nalejte trošku tepleho mlieka do misy so žltkami ,dobre premiešajte a pridajte do hrnca s mliekom,na miernom ohni varime a miešame kym zmes nestuhne.Nechame vychladnut.