Bravčový tokáň s dubákmi (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný obed dnes opäť z bravčového mäsa. Výborný tokáň so sušenými dubákmi.
6-7 porcií |
10 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové pliecko som umyla , osušila. Mäso som nakrájala na tenké úzke pásy.
- Do rajnice som dala nakrájanú slaninu i s kožou a nechala som vytopiť.
- Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak a opiekla.
- Pridala som nakrájané mäso a nechala som ho úplne odpariť, kým nezostal na dne rajnice iba tuk.
- Pridala som mletú červenú papriku, nakrájanú paradajku na malé kocky a kečup. Všetko som zmiešala a nechala spolu prejsť varom.
- Pridala som soľ, mleté čierne korenie.
- Podliala som vývarom z morčacej polievky, ktorá sa mi varila na sporáku. Mäsko som dusila, ale už som ho viac nepodliala. Počas dusenia som pridala ešte paprikovú pomazánku, úplne super zdokonalila chuť tokáňa.
- Sušené dubáky som namočila do horúcej vody. Pridala som ich už hotovému mäsu spolu so zemiakovým škrobom, ktorý som rozmiešala v troške vody. Už iba chvíľku som nechala všetko prejsť varom.
- Hotový bravčový tokáň. Pokiaľ sa mäsko dusilo pripravila som si prílohu nokerle.
- Podávala som k nemu paradajkový šalát. Prajem vám dobrú chuť.