Bravčový tokáň s dubákmi (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed dnes opäť z bravčového mäsa. Výborný tokáň so sušenými dubákmi.

6-7
porcií
10 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla , osušila. Mäso som nakrájala na tenké úzke pásy.
  2. Do rajnice som dala nakrájanú slaninu i s kožou a nechala som vytopiť.
  3. Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak a opiekla.
  4. Pridala som nakrájané mäso a nechala som ho úplne odpariť, kým nezostal na dne rajnice iba tuk.
  5. Pridala som mletú červenú papriku, nakrájanú paradajku na malé kocky a kečup. Všetko som zmiešala a nechala spolu prejsť varom.
  6. Pridala som soľ, mleté čierne korenie.
  7. Podliala som vývarom z morčacej polievky, ktorá sa mi varila na sporáku. Mäsko som dusila, ale už som ho viac nepodliala. Počas dusenia som pridala ešte paprikovú pomazánku, úplne super zdokonalila chuť tokáňa.
  8. Sušené dubáky som namočila do horúcej vody. Pridala som ich už hotovému mäsu spolu so zemiakovým škrobom, ktorý som rozmiešala v troške vody. Už iba chvíľku som nechala všetko prejsť varom.
  9. Hotový bravčový tokáň. Pokiaľ sa mäsko dusilo pripravila som si prílohu nokerle.
  10. Podávala som k nemu paradajkový šalát. Prajem vám dobrú chuť.