Foto: mariaklara
Keď potrebujem navariť rýchle a sýte jedlo, siahnem po tomto recepte. Recept som našla v kuchárskej knihe pod názvom " Maďarská kuchyňa ". Ja Zobraziť celý popisKeď potrebujem navariť rýchle a sýte jedlo, siahnem po tomto recepte. Recept som našla v kuchárskej knihe pod názvom " Maďarská kuchyňa ". Ja ho takto robím už automaticky, spamäti. Mala som ho pripravený keď bol týždeň " Maďarskej kuchyne", ale nejako som to nestihla. Preto ho dávam až teraz. No a tá mangalica vraj tiež pochádza z Maďarska. Je to druh svinky - ošípanej.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks väčšia |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
|
|
1 - 2 ks nakrájaná na plátky |
|
1 ks čerstvá |
|
alebo: | |
4 -5 PL |
|
podľa chuti |
|
štipku |
|
Postup
-
1
Pripravíme si tieto suroviny:
-
2
Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kocky.
-
3
Očistíme cibuľu, pokrájame a speníme na masti. Masť je tiež z mangalice.
-
4
Mäso obielime na cibuľke .
-
5
Pridáme mletú papriku, pokrájanú papriku a paradajku, ( prípadne lečo ), jemne okoreníme, osolíme, zalejeme vodou a varíme v tlakovom hrnci cca 20 min.
-
6
Zahustiť môžeme solamylom. ( asi 150 ml vody a 2 PL solamylu spolu rozmiešame, vlejeme do perkeltu, necháme prejsť varom.)
-
7
Podávame s haluškami. Recept na halušky je v mojich receptoch. ( Hrášok na paprike s haluškami )
www.google.sk/search?q=mangalica&hl=sk&biw=19...