Bravčový perkelt z mangalice (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Keď potrebujem navariť rýchle a sýte jedlo, siahnem po tomto recepte. Recept som našla v kuchárskej knihe pod názvom " Maďarská kuchyňa ". Ja ho takto robím už automaticky, spamäti. Mala som ho pripravený keď bol týždeň " Maďarskej kuchyne", ale nejako som to nestihla. Preto ho dávam až teraz. No a tá mangalica vraj tiež pochádza z Maďarska. Je to druh svinky - ošípanej.

4 - 5
porcie
10 - 15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si tieto suroviny:
  2. Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kocky.
  3. Očistíme cibuľu, pokrájame a speníme na masti. Masť je tiež z mangalice.
  4. Mäso obielime na cibuľke .
  5. Pridáme mletú papriku, pokrájanú papriku a paradajku, ( prípadne lečo ), jemne okoreníme, osolíme, zalejeme vodou a varíme v tlakovom hrnci cca 20 min.
  6. Zahustiť môžeme solamylom. ( asi 150 ml vody a 2 PL solamylu spolu rozmiešame, vlejeme do perkeltu, necháme prejsť varom.)
  7. Podávame s haluškami. Recept na halušky je v mojich receptoch. ( Hrášok na paprike s haluškami )