Bravčový perkelt z mangalice (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Keď potrebujem navariť rýchle a sýte jedlo, siahnem po tomto recepte. Recept som našla v kuchárskej knihe pod názvom " Maďarská kuchyňa ". Ja ho takto robím už automaticky, spamäti. Mala som ho pripravený keď bol týždeň " Maďarskej kuchyne", ale nejako som to nestihla. Preto ho dávam až teraz. No a tá mangalica vraj tiež pochádza z Maďarska. Je to druh svinky - ošípanej.
4 - 5 porcie |
10 - 15 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si tieto suroviny:
- Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kocky.
- Očistíme cibuľu, pokrájame a speníme na masti. Masť je tiež z mangalice.
- Mäso obielime na cibuľke .
- Pridáme mletú papriku, pokrájanú papriku a paradajku, ( prípadne lečo ), jemne okoreníme, osolíme, zalejeme vodou a varíme v tlakovom hrnci cca 20 min.
- Zahustiť môžeme solamylom. ( asi 150 ml vody a 2 PL solamylu spolu rozmiešame, vlejeme do perkeltu, necháme prejsť varom.)
- Podávame s haluškami. Recept na halušky je v mojich receptoch. ( Hrášok na paprike s haluškami )