Foto: nigella87
Každý dobre pozná obľúbené jedlo kura na paprike, ale aj s bravčovým mäskom je to eňo-ňuňo ;-) Jedlo je na komplet hotové za 45 Zobraziť celý popisKaždý dobre pozná obľúbené jedlo kura na paprike, ale aj s bravčovým mäskom je to eňo-ňuňo ;-) Jedlo je na komplet hotové za 45 min ;-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1,5 PL |
|
2 ČL |
|
1,5 ČL |
|
2 PL |
|
3,5 dcl (alebo mlieko) |
|
3,5 dcl (vlažná) |
|
Cesto na nokerle : | |
asi 250 g |
|
podľa potreby vlažná |
|
1 ks |
|
asi 1,5 ČL |
|
Postup
-
1
Najprv si nakrájame strednú cibuľu nadrobno a dáme speniť na oleji... medzitým si nakrájame mäso na menšie kocky.
-
2
... pridáme mäso, rascu, papriku a korenie, podlejeme vodou a dusíme 30 min.
-
3
Zatiaľ si pripravíme cesto na nokerle : vlažnú vodu zmiešame s múkou a vajcom tak, aby bolo cesto hustejšie a dosolíme podľa chuti. Varíme v osolenej vode za pomoci haluškovača - veď to každý pozná :-)))
-
4
... a tu sú už hotové :)
-
5
Keď je mäso udusené, pridáme vodu, počkáme kým zovrie a následne vylejeme smotanu vymiešanú s múkou a varíme kým omáčka nezhustne... dosolíme a okoreníme podľa chuti a HOTOVO ! Dobrú chuť prajem ! ;-))
Halušky s perko"ltom mám rád.
Samozrejme že na tom záleží aké mäso sa použije. To ako keby si išla robiť guláš zo sviečkovej.To je len odpoveď na tvoju otázku či záleží či to bolo karé alebo pliecko. Minule som pozeral Zdenka Pohlreicha a to je pán kuchár na istej českej TV a tam mu majiteľ reštiky s veľkou hrdosťou oznámill že jeho kuchári navarili guláš z hov. zadného. Samozrejme že išiel do kolien. Ale nič si z toho nerob, každý začiatok je ťažký a do penzie sa naučíš aké mäso sa k čomu hodí.
bez smotany. So smotanou je to moc sýte a nedá sa toho veľa zjesť.
Tvoj vyzerá výborne, ďakujem za inšpiráciu.
Tvoj vyzerá výborne, ďakujem za inšpiráciu.
Tvoj vyzerá výborne, ďakujem za inšpiráciu.