Bravčový paprikáš s nokerlami fotorecept

nigella87 - fotkanigella87, 10. februára 2013
Bravčový paprikáš s nokerlami (fotorecept)
Foto: nigella87

Každý dobre pozná obľúbené jedlo kura na paprike, ale aj s bravčovým mäskom je to eňo-ňuňo ;-) Jedlo je na komplet hotové za 45 min ;-)

4-5
porcie
5 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1 ks
1 PL
1,5 PL
2 ČL
1,5 ČL
2 PL
3,5 dcl (alebo mlieko)
3,5 dcl (vlažná)
Cesto na nokerle :
asi 250 g
podľa potreby vlažná
1 ks
asi 1,5 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si nakrájame strednú cibuľu nadrobno a dáme speniť na oleji... medzitým si nakrájame mäso na menšie kocky.

    Bravčový paprikáš s nokerlami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... pridáme mäso, rascu, papriku a korenie, podlejeme vodou a dusíme 30 min.

    Bravčový paprikáš s nokerlami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si pripravíme cesto na nokerle : vlažnú vodu zmiešame s múkou a vajcom tak, aby bolo cesto hustejšie a dosolíme podľa chuti. Varíme v osolenej vode za pomoci haluškovača - veď to každý pozná :-)))

    Bravčový paprikáš s nokerlami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... a tu sú už hotové :)

    Bravčový paprikáš s nokerlami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso udusené, pridáme vodu, počkáme kým zovrie a následne vylejeme smotanu vymiešanú s múkou a varíme kým omáčka nezhustne... dosolíme a okoreníme podľa chuti a HOTOVO ! Dobrú chuť prajem ! ;-))

    Bravčový paprikáš s nokerlami (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

nigella87
už vlastne ani neviem čo som mala v mrazničke či pliecko či karé....záleží na tom? ale bolo pekné :)
nigella87
áno halušky čiže nokerle ako príloha.. do cesta nejdu strúhané zemiaky
dodo46
Tak to je dobre . Ja som si myslel , že je to nejaký iný postup.
Halušky s perko"ltom mám rád.
concord
Pliecko z toho dôvodu že je to šťavnatejšie. S karé by to bolo suché.Chutné je to aj s hovädzím móčingom(kližka alebo na Záhorí v okolí Skalice tomu hovoria hnátek)
1x elef
concord
nigella87
Samozrejme že na tom záleží aké mäso sa použije. To ako keby si išla robiť guláš zo sviečkovej.To je len odpoveď na tvoju otázku či záleží či to bolo karé alebo pliecko. Minule som pozeral Zdenka Pohlreicha a to je pán kuchár na istej českej TV a tam mu majiteľ reštiky s veľkou hrdosťou oznámill že jeho kuchári navarili guláš z hov. zadného. Samozrejme že išiel do kolien. Ale nič si z toho nerob, každý začiatok je ťažký a do penzie sa naučíš aké mäso sa k čomu hodí.
nigella87
mäso bolo mäkké a šťavnaté, no neviem musím sa spýtat mladého aké vlastne kúpil... väčšinou varím čo chladnička dá a zatííím sa mi celkom darí, baví ma to :) (v tejto dobe sa viac uskromňujem a nemožem furt variť ako vychýrená reštika, sviečkovicu som hádam ani nejedla) .. najviac však varím z kuracieho mäsa
1x sracz
huggies
ja to robim rovnako iba k tomu davam knedlik je to tiez vynikajuce toto oskusam zajtra s haluskami
evanaaa
Perkelty, paprikáše, najlepšie sú z bravčového, ale aj z hydinového mäsa,alebo zo zajaca ( králika), a knedľa sa ani tak nehodí k nim ako tieto halušky. A ak bravčové, atk ozaj len to pliecko, je najlepšie na dusenie, krkovička, bok na pečenie, karé na rezne a stehno - to nepoužívam, zdá sa mi suché aj na pečenie, či dusenie.
turistka
Dnes vo veľkom upratujem a tak som potrebovala nakopnutie na niečo dusené. Pri tom zhone máme k obedu, podľa Tvojho vzoru, tradičný perkelt so špirálkami, varenie nezabralo veľa času.
kikinocka
Je to vynikajuce,aje to fakt recept rychlya vobec nie tazky.mnam :-D
angast
výborné jedlo, ale ja mám radšej paprikáš - ako ma to naučila @pusta
bez smotany. So smotanou je to moc sýte a nedá sa toho veľa zjesť.
ivka070888
Varím v sobotu. Dávam brav. pliecko a halušky robím z tmavej múky.
Tvoj vyzerá výborne, ďakujem za inšpiráciu.
ivka070888
Varím v sobotu. Dávam brav. pliecko a halušky robím z tmavej múky.
Tvoj vyzerá výborne, ďakujem za inšpiráciu.
ivka070888
Varím v sobotu. Dávam brav. pliecko a halušky robím z tmavej múky.
Tvoj vyzerá výborne, ďakujem za inšpiráciu.
kukulienka71
Pekné nokerle máš!Ja som takýto perkelt,ako ty,varila predtým,ako som sa vydala za terajšieho manžela.Teraz varím jemu na chuť,to znamená málo vody,radšej vo vlastnej šťave a je to fakt rozdiel.@evanaaa mi vraví z duše,úúúplne tak používam mäso,ako ona.Karé na perkelt určite nie.A ešte jedna dobrá rada:perkeltu dá dobrú chuť veľa cibuľe.Ale fakt veľa.Tá šťava sa rozvarenou cibuľou krásne zahustí.@concord sa tiež vyzná,ako vidím.
kukulienka71
A tej rasce sa mi vidí veľmi veľa,nemalo to byť KL namiesto PL.?Ak by si mala menej vody,nemusíš hustiť múkou,iba tam na konci rozmiešaš kyslú smotanu(ale mlieko podľa mňa niééé)
ivkarrbt
Ja som dala pliecko asi netušim niesom niaky šefkuhár a podla mna je to tiez jedno ked mam vytiahnute kare a moje drobce chcu mäsko zo sťavickou a kolienka urobim z neho tpo a neriešim to.Tento recept je vynikajuci akurat som dovarila dakujem za inšpiráciu a ukladam do knihy :)
evia
A ja k tomu robím halušky bez vajca, iba múka , soľ a vlažná voda.
1x lakey5
lakey5
Vynikajuci recept ale z krkovicky alebo z plecka. Dakujem pekne za recept.
mrcha
ahoj , ja dávam smotanu kyslú , br. krkovičku :) Nokerle sú u nás grgany :D

Zaujímavé video z archívu TV Varecha