Bravčový paprikáš s nokerlami (fotorecept)
Autor receptu: nigella87
Každý dobre pozná obľúbené jedlo kura na paprike, ale aj s bravčovým mäskom je to eňo-ňuňo ;-) Jedlo je na komplet hotové za 45 min ;-)
4-5 porcie |
5 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si nakrájame strednú cibuľu nadrobno a dáme speniť na oleji... medzitým si nakrájame mäso na menšie kocky.
- ... pridáme mäso, rascu, papriku a korenie, podlejeme vodou a dusíme 30 min.
- Zatiaľ si pripravíme cesto na nokerle : vlažnú vodu zmiešame s múkou a vajcom tak, aby bolo cesto hustejšie a dosolíme podľa chuti. Varíme v osolenej vode za pomoci haluškovača - veď to každý pozná :-)))
- ... a tu sú už hotové :)
- Keď je mäso udusené, pridáme vodu, počkáme kým zovrie a následne vylejeme smotanu vymiešanú s múkou a varíme kým omáčka nezhustne... dosolíme a okoreníme podľa chuti a HOTOVO ! Dobrú chuť prajem ! ;-))