Bravčový guláš

maggi - fotkamaggi, 13. mája 2013
Bravčový guláš
Foto: maggi

Komerčný recept

4-5
porcie
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g alebo stehno
800 g
3 strúčiky
3 dl
1 PL
1 bal.
1 ČL
4 PL
 alebo drvené
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dohneda. Cibuľu občas podlejeme naberačkou vody, aby sa nám nepripálila.

  2. 2

    Medzitým si nakrájame mäso na kocky. Keď je cibuľa dostatočne tmavá, pridáme rajčinový pretlak, zarestujeme a pridáme okorenené kocky mäsa. Zalejeme vodou, dochutíme vegetou a varíme do zmäknutia mäsa, približne 50 minút.

  3. 3

    Nakoniec dochutíme rozdrveným cesnakom, horčicou a ľahko osladíme. Varíme ešte 10 minút. Omáčku je možné zahustiť nastrúhaným chlebom či zemiakom.

  4. 4

    Tip: Guláš podávame s chlebom alebo zemiakmi.

Diskusia k receptu

molon
...nič v zlom, ale ak by mi niekto dal do gulášu vegetu, tak mi dolámem.......varechu!!!!!
1x kakao
abdul
Oné, aj olej ? Pánbožko by mi do spostých vynadal. V tej Prievidzi načisto potratili rozum. Bravčový guláš a olej.
angast
Jožo Maggi je z Prievidze ? Olejový guláš s vegetou je asi jeho špecialitka.
1x kakao
frezia68
Vy nechcete kupovať od Maggi? A neviete,že treba zvýrazniť chuť jedla?Čo ste to za kuchári :-( Každý aj mäsový výrobok má zvýrazňovače chutí.....učte sa,načo doma variť,ak môžete kúpiť hotové s výbornou chuťou?
budkar
Bude to asi perkelt, ked to je z bravčoviny.
varkuch
... už aj tu frčí reklama???
Keď bravčový guláš, tak bravčové koleno zadné,vykostené aj s kožou,
bravčová masť,cibuľa,gulášové korenie t.j.-ml.čier.korenie,rasca,soľ,paprika ml.sladká a pálivá-podľa chuti,a majorán,málo podlievať a dostatok cibule urobí aj hustotu, cesnak a majorán na dochutenie...klasika...
boxik
Všetkým mudrlantom len toľko , že ide o firemný recept a preto je tam použitý výrobok Maggi, ďalej pre tých čo sa tak náramne divia tomu , že je tam použitý olej a nie masť asi nevedia že niekto chce čosi urobiť aj pre svoje zdravie či postavu.Zaujímavé je aj to , že niektorí čo sa tak tvrdo obuli do tohoto receptu nemajú na vareche ani jeden recept , ale rečí ako koza bobkov. Pre všetkých čo si myslia , že len oni varia jediný pravý guláš odporúčam knižku od autora Alexandra Žurmana vydanú v roku 1996. s názvom ,,Guláše a ich príbuzí´´, kde je 180 receptov na guláše a to čo s nimi súvisí. Myslím , že to nie je jediná literatúra s touto témou .Takže ak si to niekto scvrkol na dva tri recepty , ktoré pozná aspoň zistí že jeho obzor je veľmi úzky.
abdul
@boxik : Máš zaseknutú stolicu? Ak chceš niečo urobiť pre svoje zdravie, tak viac čítaj o masti a oleji v potravinách, ako rozprávky tej starej doma v kuchyni. A zatiaľ za kozu a jej bobky si tu ty.
irenaw
Tie reklamné frázy ma vždy dostanú. "Vyskúšajte niečo lepšie"? Niečo lepšie ako čo? Nikdy nepochopím podstatu a potom mi v obchode uniknú všetky skvosty... :-)))
angast
@boxik
ty si nepochopil , že firemný recept nám ponúka sajrajt, proti
ktorému sa bránime. Ak si prečítal z knižky tých 180 receptov,
určíte si tam našiel veľa takých , kde sa tieto "dobroty " nenachádzajú.
1x kakao
irenaw
... záleží, kto sponzoruje vydanie... :-)))
boxik
re: Abdul , angast , keď sa vyjadrujú takí ,,odborníci´´ako vy dvaja , tak si to človek musí naozaj zobrať k srdcu. Bez vás by sme tu na Vareche žili v stredoveku.
abdul
@boxik : Veľmi dlho ti trvalo, kým ti zaplo. Aspoň niečo. Pokračuj v liečbe.
toerotik
mám podobný recept, len na jemné prisladenie dávam na drobno nakrájanú sušenú slivku. Dá sa aj s olejom, ale samozrejme, s masťou je to lepšie a s drobnou slaninkou super. To Maggi ochucovadlo berme ako obetu sponzorovi, ale ja ho nedávam. Namiesto toho mäso na panvici na troške masti prudko opečiem, tak aby sa vytvorili jemné zlatisté príškvary. Tie, keď sa rozvaria, dajú tú istú príchuť ako dochucovadlá, len bez rôznych Éčiek. A ešte, to množstvo cibule je IMHO prehnané. Vraví sa, že koľko mäsa, toľko cibule, ale ja dávam rovnaký objem, nie hmotnosť. Teda rovnaká miska mäsa aj cibule. Na hmotnosť je to cca 2 diely mäsa a 1 diel cibule, možno trošku viac, záleží aj na tom aká "hustá" je cibuľa. Dobrú chuť dá aj vyvarený zväzok ligúrčeka.
hannes
Bravčový guláš nikde nejestvuje, iba na Slovensku. Všade inde je to perkelt....
hannes
@abdul (13.5.2013 14:10) Ja súhlasím. No , ako som písal inde, bravčový guláš je, ktovie prečo, iba na Slovensku, všade inde je to perkelt. Vznikol tak, že bol nedostatok hovädzieho a tak sa to vžilo, lebo je to dosť podobné. K veci - máš pravdu, ale nie každý obľubuje bravčomasť. Tak buďme zhovievaví, hovorme tomu perkelt na oleji....