Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 18. augusta 2013

Rajčiny a bazalku môžem jesť celé leto a nezunuje sa mi, tak som skúsila okrem cestovín aj bravčové mäso a môžem povedať, že sa podarilo a chutilo nám :-) Príprava je jednoduchá, možno inšpirujem aj niekoho z Vás :-)

Suroviny

2 ks
1 ks
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nechcela som, aby mi v omáčke plávali rajčinové šupky, tak som najprv rozvarila rajčiny.

    Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozvarené rajčiny som precedila cez husté sitko.

    Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som posolila a nasucho sprudka opiekla na panvici zo všetkých strán.

    Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vybrala som ho na tanier a do rajnice som naliala olej a pridala som pokrájanú cibuľu, ktorú som zľahka osmažila.

    Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cibuľu som položila mäso, aby vás nemýlila farba cibule, nebola celkom usmažená, len nabledo, ale zafarbila sa výpekom :-)

    Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Priliala som rajčinovú šťavu a mäso som dusila prikryté pokrievkou. Presný čas neviem, ale ked ho napichnete na vidlicu a ľahko sa sklzne dolu, je hotové.

    Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked bolo mäso hotové, vybrala som ho znovu na tanier a šťavu som nechala zredukovať, dochutila som čiernym mletým korením, cesnakom, čerstvou bazalkou a chilli papričkou.Mäso som pokrájala na plátky a podávala s varenými zemiakmi a hotovou omáčkou.

    Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Jejko... aký krásny elegantný receptík na moju obľúbenú paradajkovú omáčku so zemiačkami a vareným mäskom... veľmi chválim, krásne aj načančané, od pohľadu fajné, chutné... tlieskam :)
totok si fajne vymyslela :-), dam ti dve rady: ked zredukujes omacku, odstav a pridaj kusok masla, ak nechces v omacke supky, treba paradajky rozkojit, vyrezat bobaka a struhat na struhadle na tekvicu, ide to rychlo a supka ti zostane na struhadle

Pridaj komentár k receptu: