
Foto: Unilever
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na varenie: | |
| 2 kg |
|
| 3 ks |
|
| 8 zrniek |
|
| 8 zrniek |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 ks |
|
| Na marinádu: | |
| 8 PL |
|
| 0,5 l |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
| 2 strúčiky |
|
| 200 ml |
|
| 1 čl (prípadne ostrá) |
|
| 2 čl |
|
| Na podávanie: | |
| (alebo Pepper) |
|
Postup
-
1
Opláchnuté rebrá vložíme do hrnca s vodou, pridáme bobkový list, zrnká čierneho a nového korenia. Jemne osolíme a pridáme vínny ocot. Varíme na strednom plameni približne hodinu (mäso musí byť mäkké).
- 2
Marináda: Vymiešame strúčiky cesnaku a zmiešame všetky suroviny na marinádu.
- 3
Uvarené rebrá necháme chvíľočku vychladnúť a zo všetkých strán ich potrieme pripravenou marinádou.
- 4
Rebrá vložíme do pekáča a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Pri pečení ich ešte niekoľkokrát môžeme potrieť marinádou. V prípade pekného počasia dopečieme na grile.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu